AUR, anchetat la PÎCCJ, după ce a minimalizat Holocaustul. George Simion: Poporul român o să ne sară în ajutor

Foto: Parlament
Foto: Parlament

Liderul AUR, George Simion, a vorbit acuzațiile ce sunt aduse AUR pentru minimalizarea Holocaustului. 

Liderul partidului AUR, George Simion, consideră că ei sunt victime în acest caz. El a declarat că opinia partidului legată de Holocaust nu este una controversată, ci doar un motiv pentru rău doritori să murdărească imaginea partidului său. În urma controversatelor declarații, partidul are deschis un dosar penal, după ce Parchetul General s-a sesizat din oficiu.

”Poporul român o să ne sară în ajutor”

”Acum, că vor să ne facă dosare penale, că sunt procurori, este o doamnă acolo care răspunde la presiunile domnilor Muraru și ascultă tot ce e legat de președinție, asta e altă discuție. Noi avem încredere în justiție și avem încredere în poporul român că o să ne sară în ajutor”, a spus liderul AUR, George Simion. 

”Hai să o lămurim odată în seara asta! Aveți ceva cu evreii?”, a întrebat moderatorul emisiunii, Victor Ciutacu. 

”Păi nu sunteți dumneavoastră realizatorul meu preferat de televiziune? Cum să am ceva cu evreii? Doamne ferește!”, a afirmat George Simion. 

”Puteți să faceți și dumneavoastră o excepție, poate eu sunt singurul evreu pe care îl acceptați, habar nu am”, a spus ironic Victor Ciutacu. 

”Am mulți prieteni, inclusiv în Israel”

”Am mulți prieteni, inclusiv în Israel, înțelegem cama istorica care a însemnat Holocaustul. Noi am avut o poziție în care am spus că nu trebuie să fie Holocaustul materie obligatorie în școli, pentru că deja este încărcată materia și pentru că Holocaustul face parte din istoria noastră națională, istorie națională cu bune și rele. Acum că au unii și alții chef să profite de Holocaust pentru reglări politice, nu au găsit altceva prin care să se lege de AUR și folosesc această temă sensibilă, e trist. Și nu cred că justiția și niște procurori și niște judecători normali la cap în țara asta o să meargă mai departe cu acest atac politic împotriva AUR”, a mai precizat George Simion. 

În ciuda afirmațiilor lui George Simion, o anchetă in rem este în desfășurare la Parchetul General, o anchetă care poate merge până la dizolvarea partidului. 

Citește aici mai mult: EXCLUSIV  Augustin Zegrean, după dosarul deschis pentru AUR: Atunci va fi dizolvat, va fi radiat. Contează scopul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel