Atenţie, şoferi. Ninge pe mai multe şosele din ţară

Fotografie creată de Chris Peeters, de la Pexels
Fotografie creată de Chris Peeters, de la Pexels

Ninge la această oră pe mai multe şosele din ţară. Poliţia Română vine cu recomandări pentru şoferi.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a condițiilor meteo nefavorabile. 

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare slabă pe tronsonul kilometric 10 (București) – 64 (Lehliu Gară) al autostrăzii A2 București-Constanța, fără depuneri pe carosabil, iar între kilometrii 144 (Fetești) - 212 (Constanța) ninge viscolit, fără depuneri, carosabilul fiind umed.

De asemenea, sunt semnalate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare slabă și pe autostrada A1 București-Pitești, pe tronsonul kilometric 106 – 120, în zona mun. Pitești, fără depuneri pe partea carosabilă.

Ninge ușor, fără depuneri pe partea carosabilă, pe mai multe drumuri din județele Călărași, Caraș-Severin, Dâmbovița (zona montană) și Sibiu (zona Montană), nefiind înregistrate evenimente rutiere.

Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale.

Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Amendă de 500 de lei pentru șoferi! E o regulă mai puțin cunoscută de conducătorii auto

Legea antifumat interzice aprinderea țigărilor în spații închise publice. Cine nu respectă această regulă riscă amenzi usturătoare. Există o prevedere care nu este, se pare, cunoscută de toți șoferii, care riscă, astfel, să rămână cu mai puțini bani în buzunar dacă o încalcă. 

În orice caz, așa reiese dintr-un anunț al Poliției România care a informat că a sancționat cu o amendă în valoare de 500 de lei pe șoferii care au fumat în interiorul mașinii de serviciu. 

Ce spune legislația. Prin Legea nr 15/2016 s-a stabilit că fumatul este interzis în spațiile publice închise, inclusiv la locul de muncă. Se poate fuma doar pe balcon sau în orice alt loc amenajat special în acest sens și având aprobările necesare. 

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel