Asprilla susţine că l-a salvat de la moarte pe Chilavert

Fostul atacant columbian Faustino Asprilla a afirmat că a convins un ucigaş să nu îl omoare pe portarul paraguayan Jose Luis Chilavert, după un meci între selecţionatele ţărilor lor, disputat în 1997 la Asuncion, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal, informează Reuters.

Într-un documentar difuzat marţi de postul columbian de televiziune TelePacifico, Asprilla a povestit cum a fost sunat de individul respectiv în camera sa de hotel, după ce starul naţionalei Columbiei a fost eliminat, împreună cu Chilavert, în cursul meciului câştigat de Paraguay cu 2-1.

Individul, care a fost ucis între timp într-o confruntare legată de traficul de droguri, în 2004, i-a cerut lui Asprilla permisiunea să-l ucidă pe Chilvert, însă columbianul a refuzat.

"Poftim? Eşti nebun?", a răspuns Asprilla. "Vei distruge fotbalul columbian, nu poţi face aşa ceva. Nu, nu, nu, nu! Ceea ce se întâmplă pe teren, rămâne pe teren", a adăugat el.

Fost jucător al echipelor Parma şi Newcastle United, Faustino Asprilla a împlinit săptămâna trecută 50 de ani. El a fost unul dintre starurile fotbalului columbian în anii '90, renumit în ţara sa pentru stilul său de viaţă ieşit din tipare, atât timpul carierei, cât şi după retragere.

Incidentul scoate în evidenţă violenţa din Columbia şi readuce în atenţie un episod trist din istoria fotbalului columbian, produs în 1994, când fundaşul internaţional Andres Escobar a fost împuşcat mortal într-un bar din Medellin, la câteva zile după eliminarea selecţionatei ţării sale de la Cupa Mondială din acel an. Escobar a fost autorul unui autogol în meciul cu SUA, gazda competiţiei, pierdut la limită de columbieni (1-2).
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel