Artele marțiale, recomandate de preoții ortodocși. Yoga, nu

arte martiale
arte martiale

Artele marțiale nu sunt împotriva ortodoxismului, iar credincioșii nu cunosc adevărata semnificație a acestora. De aceea, credincioșii tind să considere practicarea artelor marțiale drept un păcat, susține părintele Mihai-Andrei Aldea.  

 "Confundând artele marțiale cu, de pildă, yoga sau alte practici religioase păgâne, este firesc că reacționează cu  respingere. Nu se pot accepta în Ortodoxie yoga și alte asemenea practici, ezoterism oriental, folosirea energiilor qi și altele asemenea. Respingerea lor este firească", a declarat părintele, potrivit Asociației pentru Cultură și Educație "Sf. Daniil Sihastrul".

Părintele Mihai-Andrei Aldea susține că artele marțiale reprezintă acele cunoștinte teoretice și practice de luptă, care "îl ridică pe un om la un nivel de excelență în ostășie".

Preotul a adăugat că ce ce resping artele marțiale ca practică împotriva religiei au obiceiul de a se apleca asupra bârfelor. Părintele Mihai-Andrei Aldea a spus că cei ce nu cunosc ce înseamna arte marțiale nu merg să-și întrebe duhovnicul despre acestea "și din obișnuința de a bârfi și de a osândi și de a răspândi lucruri rele despre unii și alții", fac acest lucru  și în privința artelor marțiale.

Violența, permisă la vremea potrivită

Referitor la asocierea artelor marțiale cu violența, preotul a declarat că "nu există în Ortodoxie vreo opreliște ca, la vremea potrivită, să se folosească forța". Părintele a menționat că exemple în acest sens sunt Sfântul Gheorghe, Sfântul Dimitrie sau Sfântul Andrei Stratilat, precum și alți sfinți militari, unii dintre ei purtând armele chiar în ziua în care au fost martirizați.

"Unii spun «nu este voie deloc să folosești forța», ceea ce este o minciună, este o încălcare a cuvântului lui Dumnezeu, iar alții spun «folosește forța când vrei tu», eventual «persecută pe cei din altă nație sau de altă credință», ceea ce iarăși este o minciună și o încălcare a cuvântului lui Dumnezeu", a mai spus părintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel