'Arde Gruia'. Controverse și acuzații grave înainte de CFR Cluj - 'U' Cluj: Feroviarii au vândut bilete din portbagaj - scene 'ireale' pentru anul 2023

Foto Facebook Cătană Tudor
Foto Facebook Cătană Tudor

Se încinge derby-ul de luni seară dintre CFR Cluj și Universitatea Cluj.

Orgoliile între galeriile celor două echipe ajung la puncte culminante. Un suporter al galeriei 'U' Cluj' - 'Șepcile Roșii' a surprins o scenă inedită, ireală pentru anul 2023, în care persoane din cadrul galeriei 'feroviare' vindeau bilete dintr-o mașină aflată în spatele Peluzei II a stadionului CFR Cluj, din cartierul Gruia.

VIDEO

Tensiunile au escaladat în momentul în care fanii CFR-iști și-au dat seama că sunt filmați. Conform GSP, membri din galeria vișinie l-au apostrofat pe un suporter de-ai „studenților”. Acesta acuză că CFR-iștii i-ar fi rupt numărul de înmatriculare de la mașină și ar fi lovit cu picioarele în caroserie.

„U-istul” respectiv a decis ca, în urma altercației, să depună o plângere la poliție pentru distrugere. Totodată, suporterul a acuzat, în baza filmărilor și a fotografiilor pe care le deținea, că fanii formației „feroviare” ar fi făcut speculă înaintea meciului de luni. 

Clubul gazdă în partida de luni a luat decizia de a vinde asociației suporterilor clujeni, o entitate care funcționează independent, o parte din biletele puse în vânzare în sectorul ocupat în mod obișnuit de galerie. Toată procedura s-a derulat în baza unui proces verbal, a unei facturi, scopul enunțat de club fiind acela că se dorește evitarea oricărui conflict între suporterii celor două rivale. 

Oficialii „feroviarilor” se temeau că ultrașii Universității s-ar fi putut infiltra în mijlocul „Peluzei Vișinii”. Pe scurt, clubul susține că a înmânat, contra cost, biletele reprezentatului suporterilor, care a stabilit apoi propriul mod de distribuire a tichetelor.

Conform surselor Gazetei din Ardeal, Jandarmeria a intervenit la stadionul din „Gruia” pentru a afla exact cum s-au derulat evenimentele petrecute la doi pași de arena „Dr. Constantin Rădulescu”.

CFR Cluj - Universitatea Cluj. Fenomenul 'Arde Gruia'

În urma unei întâlniri a reprezentanților celor două părți cu Jandarmeria, s-a ajuns la un acord ca fanii lui „U” să primească mai multe bilete decât cele rezervate de obicei echipei vizitatoare. 

Astfel, cel puțin oficial, vor fi 3.000 de suporteri ai oaspeților în Gruia, urmând ca în afară de „țarcul” obișnuit, de la peluză, să mai ocupe și alte 4 sectoare la tribuna a 2-a. Ulterior, pe siteurile galeriei „sepcilor roșii” au apărut însă anunțuri că „s-a stabilit ca suporterii U Cluj să poată achiziționa bilete online în orice zonă a stadionului Gruia, fără restricții”, scrie GSP.

Practic, oaspeții au redeclanșat fenomenul „Arde Gruia!”, care a apărut printre ultrașii lor la începutul anilor 2000, când CFR Cluj era condusă de Arpad Paszkany. Iar suporterii echipei lui Ovidiu Sabău vor să pregătească un adevărat show cu petarde și fumigene.

În numai două ore, fanii lui „U” au cumpărat toate biletele rezervate lor. Mai mult, liderul lor, Răzvan Moldovan, a încercat să mai cumpere și altele, pe lângă cele 3.000, dar a fost refuzat la casele arenei.

Peluza Vișinie: „Cine vine separat își asumă riscul”

Mobilizarea specială a celor de la „U” și posibilitatea ca mulți suporteri ai lui U să apară cu fulare și însemnele clubului și în alte zone ale stadionului au stârnit reacția galeriei CFR.

Iar Peluza Vișinie a postat un comunicat pe pagina sa de facebook: „Împreună cu conducerea clubului am decis că 3.000 de locuri din capacitatea stadionului să fie date rivalilor noștri, pentru a avea parte de un derby puternic și cu o atmosfera frumoasă, demnă de un oraș cum e Clujul. Respectul însă trebuie să fie de ambele părți, așa că nu vom tolera suporteri alb-negri în Gruia în afara celor deplasați organizat! Fiecare persoană care va veni în Gruia separat de peluza Universității trebuie să își asume toate riscurile la care se va expune”. 

Apoi au continuat: „La noi acasă trebuie să fim respectați, la noi acasă suntem suverani, iar persoanele ostentative și de rea-voință vor afla pe pielea lor că nu coborâm capul în fața nimănui!”.

Suporterii gazdelor mai au o nemulțumire. Câteva zeci dintre ei au abonamente în sectoarele rezervate rivalilor la tribuna a II-a, astfel că vor fi nevoiți să se mute. De obicei, la derbyuri, ei se alătură celor din „Peluza Vișinie”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel