Șanse mici pentru cooptarea PP-DD la guvernare

pp-dd
pp-dd

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că șansele ca PP-DD să mai intre la guvernare sunt foarte mici și a precizat că, de la bun început, obiectivul negocierilor a fost colaborarea locală.

"Obiectivul nostru principal (...) a fost în permanență colaborarea locală. Cred că sunt șanse foarte mici să mai discutăm de cooptarea la guvernare a PP-DD, repet, nediscutând niciodată într-un mod serios, a fost o întâlnire preliminară care a avut ca obiectiv județele unde putem constitui majorități", scrie Agerpres.

"Nu a fost neapărat o condiție din partea noastră, dar era foarte important pentru că vrem să vedem dacă în PP-DD — și noi sperăm să se întâmple asta — există o coerență între acțiunea la nivel național și acțiunile din județe și, în funcție de asta, săptămâna viitoare, ne putem întâlni să facem o evaluare a colaborării la nivel local", a afirmat vicepremierul la Palatul Parlamentului.

VEZI ȘI: Hrebenciuc taie avântul PPDD: Nu se pune problema!

Președintele executiv al social-democraților a adăugat că, până în prezent, s-au constituit majorități împreună cu PP-DD în cinci județe și că mai sunt alte 10 județe în care este posibil să se formeze astfel de majorități.

În plus, Dragnea a precizat că se are în vedere în continuare o colaborare cu PP-DD la nivel parlamentar.

Kelemen Hunor, la interviurile DCNews, despre PP-DD: Ar fi un dezastru!

”Pentru binele coaliției, pentru că e o chestiune de imagine și de conținut și, dacă aceste lucruri se unesc, eu am și spus și unii s-au supărat, ar fi fost un dezastru pentru noi toți, pentru că vorba de un partid populist. Nu știi dacă e de stânga sau de dreapta, are și mesaje foarte, foarte populiste de stânga și mesaje de alt gen, nu neapărat de stânga. În plus, PP-DD, la alegerile europarlamentare, a obținut un scor mic. E adevărat, încă mai are un grup în Camera Deputaților, la Senat nu mai are, dar nu este o formațiune din punct de vedere ideologic, structural bine închegată și cu rădăcini în societatea românescă”, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel