Andreea Sava: Alimente periculoase pentru inimă. La ce trebuie să renunți acum

Denisa Zamfir / 12 ian 2019 / 18:20 Salveaza PDF Comentarii
Inimă
Descriere foto: Inimă

Tot mai mulți oameni se sting de viață din cauza problemelor cardio-vasculare, sedentarismul și dieta proastă fiind cei mai importanți factori care le cauzează. Pentru a-ți menține sănătatea inimii și a vaselor de sânge, e important să ai grijă la ce mănânci. În acest sens, Andreea Sava, de la Antena 3, a publicat pe blogul personal lista alimentelor cele mai periculoase pentru inimă.

1. Alimentele grase prăjite

 

De asta este atât de nocivă mâncarea de tip fast food: pentru că implică multă carne de proastă calitate, adică grăsimi nesănătoase, prăjire, adică încărcarea chiar și a alimentelor altfel inovensive, gen cartofi, cu grăsimi nesănătoase, dar și carbohidrați rafinați și sosuri pline de grăsimi nesănătoase, gen ketchup și toată gama de sosuri la cutie sau borcan, care însoțesc mereu mâncarea de la fast food. Toate ridică la cer nivelul colesterolului rău.

2. Produsele de patiserie și cofetărie

 

Pline de zahăr rafinat, grăsimi nesănătoase și făină albă, care are încărcătură glicemică uriașă. Dacă vorbiți și cu medicii, veți vedea că vă spun același lucru: adevărate otrăvuri pentru inimă și vasele de sânge.

3. Sucurile carbogazoase

 

Pline de zahăr rafinat, ridică nivelul de zahăr din sânge care pune presiune pe pereții vaselor, crescând riscul de boli cardio-vasculare.

Vezi și: Andreea Sava: Program eficient în 4 pași pentru subțierea taliei


Te-ar putea interesa








Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23