Zidul indiferenței și al neputinței a fost spart

Prim-vicepreședintele PNL, deputatul Andreea Paul, precizează că în Parlament se află în dezbatere publică cotele de gen, după ce 15 state europene au legiferat demult cotele de gen la niveluri între 30% si 50%.

Introducerea cotelor de gen atenueaza defectele actualei clase politice si o transforma intr-una mai reprezentativa, mai democratica si mai etica social. Natiunea e ca o familie, in care e nevoie si de femei si de barbati pentru a evolua. Suntem distribuiti aproape egal ca cetateni si cetatene, dar mult prea disproportionat in spatiul decizional public. Faptul ca aproape 90% dintre decidentii politicieni sunt barbati in Romania nu are nicio legatura cu criteriul competentei sau al meritocratiei.

Am depus un pachet de legi in Parlament pentru garantarea sansei reale de a candida atat domnilor cat si doamnelor la alegerile locale si parlamentare, iar electorarul decide cine merita si cine nu prin vot:
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=15439
si
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=15438
Intr-un interviu pentru presa străină cu S. Levente am fost intrebata: "Au mai fost încercări pentru legiferarea cotelor de gen. Ce vă face să credeţi că de data aceasta iniţiativele Dvs vor trece de Parlament?"

Am raspuns: Da, au mai fost. In anul 2010 un proiect de lege similar a fost respins. Anul acesta un alt amendament la legea egalitatii de sanse prin care am propus cota de gen de 40% a fost respins la vot. Zidul indiferentei a fost spart odata cu iesirea romanilor in strada care au cerut reimprospatarea rapida a clasei politice. Zidul neputintei a fost demolat de catre actualul guvern tehnocrat care are in componenta sa pentru prima data in istoria Romaniei o treime femei.

[citeste si]

Asadar, se poate! Acest pachet de legi, recent depus in Parlament, pentru cota de gen de 30% pentru femei si pentru barbati in randul candidatilor la alegerile locale si parlamentare este semnat de peste 150 de parlamentari, din toate partidele politice, de catre domni si doamne deopotriva, care au inteles nevoia schimbarii in bine. Sansele sale sa treaca sunt foarte mari. Suntem printre ultimii in Europa din acest punct de vedere. 15 state europene au legiferat cotele de gen la niveluri intre 30% si 50%. Noi am optat pentru pragul minim acceptabil. Sper ca anii de efort si de curaj, de munca si de rezistenta ale multor femei care s-au dedicat acestui obiectiv vor fi recompensate in anul 2016 cu aceste legi votate in Parlament. Va fi greu? Va fi usor? Vom vedea, scrie prim-vicepreședintele PNL, deputatul Andreea Paul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel