Alegeti piese auto BMW de calitate pentru autoturismul dumneavoastră! (P)

Mașinile reprezintă o investiție foarte mare pentru o bună parte a populației, un număr foarte mare de oameni apelând chiar la credite de nevoie personale sau la servicii de leasing atunci când își cumpără o mașină fie nouă, fie second hand.

Atunci când cumpărăm o mașină, este esențial să o întreținem ca la carte, deoarece reparațiile nu sunt ieftine în special dacă discutăm despre un brand premium precum este BMW.

Desigur, nu se pot evita costurile esențiale care apar atunci când diverse piese sau componente pur și simplu se uzează, fie datorită vârstei fie a numărului mare de kilometri. 

Pe lângă lucrări de service importante care nu se pot face de oricine acasă, există mai multe lucruri pe care le puteți face dumneavoastră astfel încât să prelungiți viața autoturismului personal și să aveți un plus de siguranță că vă puteți baza în orice situație pe mașină, indiferent de vreme sau distanță și starea drumului. 

Păstrati mașina curată

Indiferent dacă o faceți singuri în cadrul spălătoriilor de tip self wash sau mergeți la o spălătorie sau la un atelier de detailing și plătiți pe cineva pentru a face acest lucru, în special pe timp de iarnă, este recomandat să spălați mașină o data pe săptămână, deoarece sarea și alte soluții care sunt folosite pe străzi, sunt extrem de periculoase pentru caroserie. Totuși, nu exagerați cu spălatul, deoarece apa atacă suprafețele metalice. În condiții normale, este recomandat să spălați mașina de aproximativ 2 – 4 ori pe lună. Interiorul este bine să îl curățați periodic astfel încât să îl puteți păstra mai ușor în stare bună, deoarece mașină își vă putea păstra o valoare mult mai bună dacă a fost îngrijită cum trebuie. 

Verificați regulat presiunea în anvelope

Făcând acest lucru la fiecare două săptămâni, cu atât mai mult dacă observați o anvelopă că nu sta corespunzător pe asfalt sau dacă simțiți că volanul trage stânga sau dreapta, vă ajută să vă mențineți în siguranță, deoarece mașinile sunt concepute astfel încât ruleze în siguranță cu anvelopele umflate corect. Starea anvelopelor este extrem de importantă deoarece acestea reprezintă singurul contact al mașinii cu solul. Nu vă zgârciți când vine vorba despre înlocuirea lor, deoarece pot face diferență într-o situație extemă de frânare. De asemenea, vă economisește bani, deoarece conducerea cu anvelope moi reduce considerabil durata de viață a acestora. Informațiile despre presiunea corectă în anvelope pentru mașina dumneavoastră, sunt de regulă menționate într-un sticker lipit fie pe unul dintre stâlpi mașinii, pe una dintre ușile față sau pe capacul de la bușonul de combustibil.

Nu uitați de verificarea uleiului și a antigelului

O astfel de acțiune durează numai câteva minute și este un lucru care v-ar putea salva de la cheltuieli extrem de mari. Dacă ați rămas fără ulei în motor și nu ați observat acest lucru la timp, deoarece discutăm despre un întreg ansamblu de piese în mișcare care se freacă intre ele și care au nevoie contant de lubrifiere, se va gripa și se vă distruge în totalitate. Nivelul uleiului trebuie să fie mereu în intervalul stabilit de producător și înlocuit corespunzător în funcție de cartea service de la producător. Antigelul este un al fluid extrem de important pentru buna funcționare a mașinii. Acesta are rol de răcire. Dacă nivelul antigelului este mult sub minim sau și-a pierdut din proprietăți, răcirea nu se vă mai face cum trebuie. Cel mai bun scenariu într-o astfel de situație este acela în care se va arde doar garnitura de chiulasă. Însă, în cel mai dur scenariu motorul se vă distruge complet dacă există o astfel de problemă care rămâne nedetectata.

Verificați sistemul de iluminat

Fie că discutăm despre șoferi care circulă preponderent în oraș, preponderent în exterior sau au un regim mixt, becurile trebuie să fie toate funcționale: de la poziții, semalizări, faza scurtă, faza lungă sau lumini de ceață și becul pentru mers cu spatele, toate trebuie să „ardă”. În special dacă se circulă foarte mult pe timpul nopții, becurile trebuie verificate periodic astfel încât să aveți garanția că circulați în deplină siguranță și legalitate. 

Există foarte multe lucruri pe care le puteți face chiar dumneavoastră acasă ori pe stradă, iar acestea sunt numai câteva dintre cele mai importante și la îndemâna. 

Atunci când discutăm despre lucrări mari precum intervenții la sistemul de frânare, intervenții la sistemul de suspensie, schimbare distribuție, kit de accesorii, invervenții la sistemul de direcție și așa mai departe, este esențial să apelam la un service profesionist dar și la piese auto de calitate. 

În ceea ce privește brand-ul BMW, pentru piese auto BMW exista mai multe soluții foarte avantajoase, care pot fi găsite online. La numai un simplu click distanță, aveți posibilitatea de a descoperi o gamă extrem de variată de piese auto de înalta calitate,  dar și service-uri profesionale unde puteți beneficia de manopere corecte și profesionale. 

Mașină este un bun cu o foarte mare valoare practică pentru orice individ. Pe cât de utilă este o mașină, pe atât poate aduce și necazuri dacă nu este întreținută corespunzător. Dacă vă doriți o mașină care să vă poată transporta în deplină siguranță și indiferent de distanță, nu rămâne decât să respectați intervalele de service stabilite de producător, iar în momentul în care sunt necesare intervenții mari, reparații consistente, atunci este necesar să apelați la ajutorul unor profesioniști în domeniu, iar rezultatul final va fi unul considerabil în avantajul dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel