Adrian Severin: Anul 2020 începe promițător

Leonard Orban, Adrian Severin si Emil Constantinescu participa la ceremonia oficiala de lansare a Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, eveniment desfasurat la Ateneul Roman
Leonard Orban, Adrian Severin si Emil Constantinescu participa la ceremonia oficiala de lansare a Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, eveniment desfasurat la Ateneul Roman

Analiză a evenimentelor care vor marca anul 2020. 

Rusia, China și Iranul fac manevre militare comune în Golful Oman.


Aviația americană bombardează Irakul sau mai exact bazele forțelor paramilitare irakiene despre care se știe, fără a se putea prezenta și dovezi, că sunt susținute de Iran.


Ambasada SUA din Irak este asaltată de forțe șiite, probabil incitate de Iran dar cu certitudine neîmpiedicate de autoritățile irakiene care se obligaseră să garanteze securitatea diplomaților americani.


Comandantul Gărzii Revoluționare iraniene, generalul Qassem Soleimani, și comandantul adjunct al Forțelor de Mobilizare Populară irakiene, Abu Mahdi al Muhandis, sunt uciși ca urmare a unei lovituri aeriene lansate de armata americană.


Președintele Trump operaționalizează “Forțele spațiale americane” (Space Force) care urmează să poarte războiul în spațiul cosmic, respectiv în afara atmosferei terestre.


Turcia decide să intervină militar în Libia pentru a apăra guvernul oficial al țării împotriva forțelor insurgente care atacă Tripoli. UE protestează steril, susținând soluții politice inexistente. Europenii sunt deranjați, desigur, de accesul Turciei la petrolul libian.


În Franța revolta populară continuă, incluzând și un atac asupra sediului partidului prezidențial (modelul #rezist ia avânt), autoritățile răspunzând “proporțional” cu gaze lacrimogene răspândite “democratic”.


Germania salută “creșterea importanței Rusiei în Europa” ca urmare a soluționării litigiilor sale cu Ucraina în materia livrărilor de gaz natural, și dă asigurări că va continua realizarea gazoductului North Stream 2 în pofida opoziției americane (susținute și de România?).


Grecia, Ciprul și Israelul creează o alianță energetică, în contrapartidă la cea emergentă dintre Turcia și Libia.


În România, singura țară central și est europeană (cu excepția Rusiei) care deține resurse semnificative proprii de petrol și gaze naturale, prețul carburanților crește, în timp ce valoarea leului scade.


Parlamentul Republicii Muntenegru legiferează naționalizarea bunurilor bisericii ortodoxe. (Cum de a scăpat ideea activiștilor USR?!)


Rareș Bogdan (un om sărac și cinstit) schiază la Ischgl în Tirol, fericit pentru a fi schimbat destinul României.


Iată zorii unui an “normal”! Iată avantajele “normalității”! Trăiască lupta pentru pace! Am zis!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel