Adio LIVE pe Facebook pentru transmisii pirat. Se închid conturi

Fotbal
Fotbal

De săptămâna aceasta putem spune ”adio, piraterie și fotbal LIVE” pe social media, pentru că Facebook va închide conturile celor ce retransmit meciurile din Liga 1 pe reţeaua de socializare.

Audible Magic, standardul industriei pentru identificarea conținutului legat de drepturile digitale, și Stadeum Sports, care transformă digital fotbalul în România, au anunțat, într-un comunicat de presă, un parteneriat, alături de LPF, pentru combaterea pirateriei cu impact asupra ligilor sportive din România. Folosind tehnologia Audible Magic, Stadeum lucrează pe platformele sociale pentru a elimina paginile care încalcă drepturile de autor care adesea găzduiesc conținut video neautorizat sau conținut video preînregistrat.

Stadeum monitorizează rețelele de media sociale în numele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) din România și al celor 14 cluburi membre. Compania lucrează cu sârguință pe platformele sociale pentru a elimina paginile false, clipurile video neautorizate și fluxurile live de meciuri. În plus, prin parteneriatul cu Audible Magic, Stadeum protejează împotriva partajării neautorizate și permite ca doar conținutul autorizat al cluburilor să fie împărțit în mod legitim în rețelele oficiale de social media.

"Sunt foarte recunoscător pentru Audible Magic și Stadeum Sports pentru angajamentul și sprijinul acordat în această inițiativă importantă a LPF", a declarat Robert Pongracz, vicepreședinte al LPF. "Considerăm că lupta împotriva pirateriei este un obiectiv esențial de creștere a valorii IP în viitor. Acest pas ne va oferi mari oportunități de a dezvolta în continuare jocul de fotbal în lumea digitală și de a aduce beneficii uriașe comunității de fotbal și cluburilor noastre membre”, a mai spus el conform sursei citate.

Audible Magic's Emmy Award a obținut amprentele digitale înregistrate, care au fost oferite către Stadeum de cluburile de fotbal. Odată ce conținutul autorizat a fost înregistrat, i se atribuie o amprentă unică, care poate fi identificată în cadrul platformelor sociale cu care are relații Audible Magic. Acest proces asigură utilizarea legală a conținutului audio și video, inclusiv a fluxurilor live-stream în timp real, pentru proprietarul de drept.

Ce pățesc 'pirații'


"În calitate de pionier al recunoașterii automate de content, vedem că incursiunea noastră în evenimentele sportive este o extensie naturală pentru utilizarea tehnologiei noastre", a declarat Vance Ikezoye, președinte și director executiv la Audible Magic. "Procesul de înregistrare a conținutului pentru a împiedica utilizarea neautorizată a materialelor audio și video, atât la evenimentele preînregistrate, cât și la evenimentele live, va permite cluburilor de fotbal LPF să re-direcționeze energia pentru a investi în producția de conținut care poate fi pus la dispoziția fanilor din lumea întreagă prin paginile oficiale din social-media ale cluburilor.

Practic, toți cei care nu aveau drepturi TV asupra meciurilor de Liga 1, dar retransmiteau pe Facebook meciurile din campionatul nostru, vor avea mari probleme, urmând ca Facebook să le închidă conturile definitiv şi fiind predispuşi la măsuri pecuniare în civil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel