ACL, demers în Parlament pentru demascarea ofițerului acoperit

ACL nu rămâne impasibilă la afirmațiile "extrem de grave" ale președintelui Traian Băsescu, potrivit cărora printre candidaţii la Preşedinţie ar fi un ofiţer acoperit, și cere constituirea unei comisii parlamentare de anchetă, considerând că este de datoria forului legislativ să lămurească această problemă. 

Liderii deputaţilor PDL şi PNL, Tinel Gheorghe şi George Scutaru, au anunțat, joi, că grupurile lor parlamentare din Camera Deputaţilor vor solicita conducerii acestui for legislativ constituirea unei comisii parlamentare de anchetă privind afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit căruia printre candidaţii la Preşedinţie ar fi un ofiţer acoperit, scrie Mediafax.

"Am făcut această conferinţă de presă pentru a exprima dorinţa grupurilor parlamentare PDL şi PNL din Camera Deputaţilor de a iniţia o comisie parlamentară de anchetă privind afirmaţiile extrem de grave ale preşedintelui Traian Băsescu cu privire la existenţa printre candidaţii la Preşedinţia României a unui ofiţer acoperit. Noi credem că aceste afirmaţii care au rămas fără răspuns trebuie dezavuate în Parlamentul României, în forul suprem al poporului şi credem că toţi candidaţii în perioada următoare trebuie să răspundă public la această extrem de gravă afirmaţie. În temeiul art. 75 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, cele două grupuri parlamentare vor iniţia marţi, în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, sub semnătura a minimum 50 de deputaţi, sesizarea privind constituirea acestei comisii parlamentare de anchetă", a precizat Tinel Gheorghe.

Citește și CANDIDAT PREZIDENȚIALE OFIȚER ACOPERIT. Theodor Stolojan, Traian Băsescu nu a vorbit în van

Potrivit liderului deputaților PDL, în 10-14 zile această problemă lansată în spaţiul public de către şeful statului, care este şi preşedintele CSAT "trebuie să capete răspuns astfel încât cel asupra căruia planează suspiciunea de a fi ofiţer acoperit să i se interzică dreptul de a candida la Preşedinţia României".

Totodată, George Scutaru, lider al deputaților liberali, a precizat că e vorba despre onestitatea unui candidat şi că e datoria Parlamentului să lămurească această problemă.

Președintele Traian Băsescu a declarat recent, la B1 Tv, că unii candidaţi la Preşedinţie nu şi-ar fi completat CV-ul și că trebuie să spună dacă au fost sau nu ofiţeri acoperiţi, iar în cazul în care aceștia nu se vor conforma, o va face el. 

Citește și CANDIDAT PREZIDENȚIALE OFIȚER ACOPERIT: Băsescu dinamitează campania: Ofițeri acoperiți printre candidați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel