Șeful NATO, Stoltenberg: Țările din Europa de Est membre NATO să nu se teamă de Rusiia

Foto: nato.int
Foto: nato.int

Noul secretar general al NATO, norvegianul Jens Stoltenberg, le-a transmis țărilor din Europa de Est să nu teamă de Rusia pentru că organizația nord-atlantică le garantează securitatea.

"Am fost o țară mică, cu o populație de cinci milioane de oameni, dar în timpul 'războiului rece' ne-am simțit întotdeauna în siguranță, deoarece eram convinși că NATO ne va veni în ajutor, în ciuda faptului că nu am avut baze permanente sau soldați (străini) desfășurați pe teritoriul nostru", a declarat Stoltenberg, într-un interviu acordat Financial Times, citat de Agerpres.

"Eu înțeleg ce înseamnă să fii o țară mică la granița cu Rusia", a subliniat fostul șef al executivului Norvegiei, țară care are o frontieră de 200 de kilometri cu Rusia.

Rasmussen pleacă de la șefia NATO. Stoltenberg îi ia locul

Înțeleg nevoia tuturor membrilor care fac parte din Alianță și mai ales a aliaților din Est, care se învecinează cu Rusia, ca NATO să le inspire siguranță, a afirmat Jens Stoltenberg, subliniind că sarcina sa este ca toți aliații să se simtă la fel de siguri precum Norvegia în trecut și prezent.

Noul secretar general al NATO a dat de înțeles că este împotriva denunțării actului fondator al Consiliului Rusia-NATO, care limitează prezența militară a Alianței în Europa de Est.

El a refuzat să facă o estimare asupra perspectivelor de soluționare a conflictului armat din estul Ucrainei. "Până acum există un armistițiu, dar am văzut prea multe încălcări ale acestuia", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel