Ministrul de Externe din Republica Moldova, Mihail Popșoi: Suntem următoarea țintă a Rusiei dacă Ucraina cade

Medvedev spune că autorităţile moldovenești "au vândut" ţara României. Bogdan Chirieac: Război hibrid. Nu au cum să cucerească Republica Moldova cu tancul / Foto: Facebook Guvernul RM
Medvedev spune că autorităţile moldovenești "au vândut" ţara României. Bogdan Chirieac: Război hibrid. Nu au cum să cucerească Republica Moldova cu tancul / Foto: Facebook Guvernul RM

Dacă Ucraina cade sub influența Rusiei, Moldova ar putea fi următoarea în linie pentru agresiunea Kremlinului, a declarat ministrul de externe moldovean Mihai Popsoi într-un interviu acordat publicației The Washington Post pe 25 aprilie.

Cei trei milioane de locuitori ai Moldovei s-au confruntat cu o instabilitate și anxietate fără precedent de la invazia cu forțe complete a Rusiei în Ucraina acum doi ani, a spus Popșoi.

"Nu este o chestiune dacă Rusia vrea să invadeze, ci doar dacă poate", a declarat ministrul.

"Dumnezeu ne ferește, dacă rușii s-ar simți încurajați, este clar că Moldova ar fi următoarea. Și după aceea, e la latitudinea oricui."

Rusia duce în prezent o război hibrid împotriva Moldovei, prin care Kremlinul folosește toate mijloacele de influență și interferență disponibile pentru a-și impune voința - fără să bombardeze țara. Moscova a încercat să orchestreze o lovitură de stat, a instruit protestatari falși anti-guvernamentali, a inundat țara cu dezinformare și a canalizat bani iliciți către partidele de opoziție pro-ruse.

"Ambițiile lui Putin sunt imperiale; el nu le neagă," adaugă Popsoi.

"El vrea să reconstruiască Uniunea Sovietică."

Oficialul moldovean a concluzionat afirmând că dacă Rusia nu este oprită în Ucraina, "atunci toate democrațiile sunt în pericol."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel