NATO a început exercițiile militare în Marea Neagră: reportaj BBC - VIDEO

O echipă a BBC a petrecut o zi pe una dintre navele NATO care execută, începând de miercuri, exerciții militare în Marea Neagră menite să ofere asigurări aliaților în fața comportamentului impredictibil al Rusiei.

Mai multe nave de război ale NATO au început miercuri manevre militare de rutină în Marea Neagră. La exerciţiu participă crucişătorul american USS Vicksburg, patru fregate - NCSM Fredericton (Canada), TCG Turgutreis (Turcia), ROS Regina Maria (România), ITS Aliseo (Italia) - nava de alimentare germană FGS Spessart şi un submarin turc.

"Rusia va lua contramăsurile necesare ca reacţie la suplimentarea prezenţei militare NATO în Marea Neagră", a declarat Aleksandr Gruşko, ambasadorul rus la Alianţa Nord-Atlantică, citat de Russia Today.

Marea Neagră: Avioanele Rusiei exersează scenarii de atac asupra navelor NATO

Un avion rus survola navele NATO din Marea Neagră chiar în timp ce BBC filma pentru reportajul difuzat miercuri seară. Aviația rusă a anunțat că va folosi prezența navelor NATO în Marea Neagră pentru a repeta scenarii de luptă.

"Dacă ei (rușii) decid că vor să opereze aproape de doi, e decizia lor, dar nu este un exercițiu foarte eficient pentru ei", spune amiralul Brad Williamson în cadrul materialului realizat de jurnaliștii britanici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel