Britanic acuzat de tentativă de distrugere după presupusa recrutare ca spion rus

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Un bărbat britanic în vârstă de 20 de ani este acuzat că a organizat și plătit un atac de incendiere asupra a două unități pe un teren industrial din Leyton, estul Londrei.

Un bărbat britanic este acuzat că a orchestrat un complot de incendiere împotriva afacerilor din Londra legate de Ucraina după ce ar fi fost recrutat ca spion rus.

Dylan Earl este acuzat că s-a angajat în conduite care vizează aceste afaceri în scopul de a beneficia statul rus.

El a fost acuzat în temeiul Legii Securității Naționale din 2023 - primul caz care implică presupuse infracțiuni în conformitate cu noua legislație.

Earl este acuzat că a desfășurat activități frauduloase, cercetare și recunoaștere a țintelor, și a încercat să recruteze persoane pentru a ajuta material un serviciu de informații străin care desfășura activități legate de Regatul Unit, spun procurorii.

Incendiul a necesitat intervenția a 60 de pompieri pentru a fi controlat.

Alte patru persoane au fost de asemenea acuzate în legătură cu acest caz.

Restricțiile privind raportarea au fost ridicate astăzi, permițând numirea tuturor acuzaților, a declarat CPS într-un comunicat, spune SkyNews.

Alți doi bărbați - Paul English, 60 de ani, și Nii Mensah, 21 - au fost acuzați de distrugere calificată.

Jake Reeves, 22 de ani, a fost acuzat de acceptare a unui beneficiu material din partea unui serviciu de informații străin - precum și de distrugere calificată.

Un al cincilea bărbat - Dmitrijus Paulauska, 22 de ani - a fost acuzat de deținere de informații despre acte teroriste.

Earl a apărut la Curtea Magistraților Westminster din centrul Londrei sâmbătă - și English și Mensah luni. Toți au fost reținuți în custodie pentru a apărea la Old Bailey (Tribunalul Penal Central din Londra) pe 10 mai.

Reeves și Paulauska au apărut la Curtea Magistraților Westminster astăzi - și cazurile lor au fost amânate pentru aceeași dată.

Comandantul Dominic Murphy, șeful comandamentului antiterorist al Poliției Metropolitane, a declarat: "Deși acestea sunt acuzații foarte serioase, vreau să asigur publicul că nu credem că există vreo amenințare mai largă la adresa lor în legătură cu această problemă." A adăugat: "Această investigație este în curs."

Nick Price, șeful diviziei de crimă specială și antiterorism a CPS, a declarat: "Procedurile penale împotriva acestor acuzați sunt active. Nimeni nu ar trebui să raporteze, să comenteze sau să împărtășească informații online care ar putea în vreun fel să aducă prejudicii dreptului lor la un proces echitabil."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel