NATO: Rusia ar putea să atace foarte repede

Federația Rusă și separatiștii proruși au posibilitatea să atace Ucraina în timp foarte scurt, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

"Acest lucru stârnește îngrijorare. Aș vrea să subliniez că acordul privind încetarea focului are o importanță deosebită pentru toate părțile (implicate) și orice încercare de a extinde teritoriul aflat sub controlul separatiștilor va fi inacceptabilă pentru comunitatea internațională", a subliniat Stoltenberg.

În afară de aceasta, secretarul general al NATO a îndemnat din nou puterea de la Kremlin să-și retragă trupele și tehnica militară din estul Ucrainei.

"Îi cerem Rusiei să înceteze destabilizarea intenționată a Ucrainei de Est, să înceteze sprijinul acordat separatiștilor, să-și retragă trupele și tehnica militară din Ucraina și de-a lungul frontierei cu ea și să susțină soluționarea politică a conflictului", a subliniat Stoltenberg.

De asemenea, secretarul general al NATO este de părere că îndeplinirea totală a acordurilor de la Minsk constituie 'singura cale spre pace', scrie Realitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel