Regele Charles va relua angajamentele publice săptămâna viitoare după progresele încurajatoare în tratamentul cancerului

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Regele Charles va relua angajamentele publice săptămâna viitoare, după ce a făcut progrese încurajatoare în tratamentul cancerului, a anunțat Palatul Buckingham.

Începutul săptămânii viitoare, marți, regele va face o vizită simbolică la un centru de tratament al cancerului, alături de Regina Camilla. El va întâlni pacienți și personal medical și va arăta sprijinul său pentru cercetarea cancerului, scrie BBC.

Aceasta va fi prima sa angajare publică oficială din acest an, deși a continuat să-și desfășoare activitatea privată ca șef al statului, inclusiv întâlnirile regulate cu prim-ministrul.

Palatul Buckingham a transmis semnale pozitive cu privire la starea de sănătate a regelui, dar nu a specificat cât timp mai va dura tratamentul său.

Medicii sunt "foarte încurajați de progresele realizate până acum și rămân pozitivi cu privire la recuperarea continuă a regelui", a declarat palatul într-un comunicat de presă.

Tipul de cancer nu a fost dezvăluit, dar echipa medicală a regelui este "suficient de mulțumită de progresele realizate până acum, astfel încât regele poate acum să reia o serie de angajamente publice".

O fotografie a regelui și a reginei Camilla, făcută mai devreme aceasta lună în grădinile Palatului Buckingham, a fost de asemenea publicată.

Rămâne neclar dacă regele va participa la unele dintre evenimentele majore care urmează în calendar, cum ar fi Trooping the Colour, comemorările Zilei Z, petrecerile de vară, Royal Ascot și călătoriile în străinătoate toamna.

Deciziile vor fi luate în funcție de sfaturile medicale primite mai aproape de data respectivă, a declarat palatul.

Cu toate acestea, palatul a adăugat că nu va fi un "program complet de vară".

Regele a lipsit de la angajamentele publice obișnuite ale familiei regale de la procedura pentru o prostata mărită și diagnosticul ulterior de cancer anunțat în februarie.

Vizita de săptămâna viitoare la un centru de tratament al cancerului va fi prima sa angajare publică oficială din acest an.

În timpul unei slujbe de Paști la Windsor, el a surprins mulțimea prin faptul că a salutat pe cei prezenți și a strâns mâinile oamenilor.

La sfârșitul lunii iunie, regele va primi Împăratul și Împărăteasa Japoniei în calitate de șef al statului - prima vizită oficială de stat a Japoniei din 1998.

Highlight-urile unei astfel de vizite includ, de obicei, un banchet de stat la Palatul Buckingham și o paradă cu trăsuri, dar pot fi adaptări pentru această vizită, în funcție de starea regelui.

Familia Regală a avut un început dificil de an, cu Prințesa de Wales, care a fost, de asemenea, supusă unui tratament pentru cancer.

Ei au mai făcut față, de asemenea, unui scrutin public intens și speculațiilor pe rețelele de socializare, iar palatul speră că aceste știri mai bune vor pune capăt unei perioade dificile pentru monarhie.

De la diagnosticul de cancer, regele a vorbit despre cum a fost mișcat de toate mesajele și cardurile care i-au dorit o bună recuperare, în special bucurându-se de unele dintre cardurile mai amuzante.

Vineri, Palatul Buckingham a declarat că regele și regina "rămân profund recunoscători pentru multele gesturi de bunăvoință și urări bune primite din toată lumea în timpul bucuriilor și provocărilor ultimului an".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel