Secretar general NATO: România este un aliat foarte hotărât

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat, la București, că România este un aliat "foarte hotărât".

"România este un aliat foarte hotărât. România se bazează pe NATO și NATO se poate baza pe România", a spus Stoltenberg, la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis. De asemenea, președintele Klaus Iohannis a declarat că România își propune să fie un furnizor de securitate într-un context "foarte complicat".

Cele mai importante declarații ale lui Jens Stoltenberg:

Dragă Klaus, îmi face mare plăcere să mă aflu aici.

- România este un aliat foarte hotărât, iar NATO se bazează pe România și România se poate bază pe NATO. Apreciem angajamentul puternic în operațiunile NATO din Afganistan și până în Kosovo

- Contribuiți la stabilitatea de la Marea Neagră, care rămâne o componentă importantă a securității euro -atlantice. Ați luat decizii dificile care au redus deficitul și au încurajat creșterea economică și au permis României să investească mai mult în apărare.

- Vă felicit pentru toate acestea, pentru că acest lucru este foarte important pentru România, ca să investiți mai mult în apărare. Voi folosi ca exemplu pentru toți ceilalți aliați, pentru că România a reușit să reducă defiicitul și să crească cheltuielile pentru apărare.

- Toate aceste contribuții ale României facilitează de asemenea menținerea NATO ca alianță puternică, într-o perioadă în care avem nevoie de o solidaritate puternică. Pentru că vedem o Rusie care se afirmă tot mai mult, care încearcă să schimbe prin forță frontierele

- Vedem tulburări în Orientul mijlociu și Africa de nord, provocări care nu cunosc margini. Pentru că statele noastre să fie în securitate, trebuie să consolidam capacitatea de apărare.

Sursa: Știrile Pro TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel