Ministrul german de Externe, contrazis ferm de șeful NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, anunță că ușa alianței nord-atlantice rămâne deschisă pentru Ucraina. Cu o zi în urmă, ministrul german de Externe, Frank Walter Steinmeier, a exclus varianta unei aderări a Ucrainei la NATO.

" 'Ușa deschis' este încă deschisă. Ucraina va deveni membru, această decizie rămâne în picioare, în ipoteza în care Ucraina va îndeplini criteriile necesare. Ucraina nu a aplicat pentru calitatea de membru", a declarat șeful NATO, luni, în timpul unei sesiuni a Parlamentului European.

Frank-Walter Steinmeier, ministru german de Externe, a reiterat duminică un verdict pe care diplomația Berlinului l-a dat încă din aprilie: Ucraina nu va intra în viitorul apropiat în NATO. „Rămâne valabil ce am spus deja cu luni bune înainte. Văd o relație de parteneriat între NATO și Ucraina, dar în niciun caz nu se pune problema unei aderări”, a spus Steinmeier, după o vizită la Moscova.

De altfel, și președintele american Barack Obama declara, la 1 aprilie, într-o conferință de presă comună susținută la Bruxelles alături de președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, și de președintele Consiliului European, Herman van Rompuy, că Ucraina și Georgia nu sunt pe drumul către NATO și că "nu au existat planuri pentru extinderea" alianței.

David Cameron a comparat Rusia lui Putin cu Germania nazistă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel