Ultima mutare a Rusiei în Ucraina: NATO, anunț-surpriză

Foto: nypost.com
Foto: nypost.com

NATO a remarcat o retragere semnificativă a forțelor Rusiei din Ucraina, dar multe trupe ruse au rămas staționate în apropiere, a declarat, miercuri, pentru Reuters, un purtător de cuvânt al alianței.

"A avut loc o retragere semnificativă a forțelor ruse convenționale din Ucraina, dar câteva mii încă sunt dislocate în vecinătatea graniței", a spus locotenent-colonelul Jay Janzen pentru Reuters.

"O parte a trupelor ruse a rămas în Ucraina. Numărul este greu de determinat, deoarece separatiștii controlează multe puncte de trecere de la graniță, iar trupele intră și ies adesea din țară. Mai departe, forțele ruse speciale operează în Ucraina și sunt greu de detectat", a adăugat oficialul.

NATO anunța săptămâna trecută că Rusia are peste 1.000 de soldați în Ucraina în ciuda diminuării numărului de trupe după armistițiul din 5 septembrie.

"NATO salută aceste semne pozitive și încurajează toate părțile să lucreze în continuare în folosul unei soluții pașnice la criză", a mai spus lt.-col. Jay Janzen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel