Ziua Naţională a României, marcată de ample manifestări culturale

Ziua Naţională a României, celebrată la 1 Decembrie, este marcată atât în țară, cât și în străinătate printr-o serie de manifestări culturale.

Astfel, reprezentanțele Institutului Cultural Român (ICR) în străinătate, în colaborare cu Misiunile diplomatice ale României, organizează expoziții, concerte în această perioadă, cu ocazia Zilei Naționale.

Citește și: Manifestări dedicate Zilei Naționale a României organizate în rețeaua ICR din străinătate

De asemenea, cu ocazia Zilei Naţionale a României, grupul vocal polifonic Arpeggio & Roua împreună cu Accademia di Romania in Roma cu susţinerea Ambasadei României în Republica Italiană şi a Institutului Cultural Român vă invită la Concertul tradiţional de Colinde Armonii de Crăciun.

Citește și: Ziua Națională. Concert tradiţional de Colinde Armonii de Crăciun, la Roma

TVR 2 îi invită pe români să serbeze Ziua Națională urmărind pe 1 Decembrie o serie de ediţii speciale precum şi patru filme româneşti.

Citește și: De Ziua Naţională, la TVR 2 este Ziua Filmului Românesc

Un eveniment special care are loc cu prilejul Zilei Naționale a României este și "Duelul Viorilor Stradivarius versus Guarneri" (un proiect Radio România), care va fi prezentat în două prestigioase săli de concert: la Carnegie Hall (Weill Recital Hall), din New York, în 2 decembrie, de la ora 20:00, și la Kennedy Center for the Performing Arts (Family Theater), din Washington, DC, în 5 decembrie, de la ora 18:00.

Citește și: Duelul Viorilor, la Carnegie Hall și la Kennedy Center for the Performing Arts cu prilejul Zilei Naționale

Joi, 1 Decembrie 2016, de la ora 19:00, la Teatrul Nottara, publicul este așteptat la un concert-spectacol de teatru-eveniment. Ada Milea a transformat versurile unuia dintre cei mai iubiți poeți români contemporani – Ion Mureșan, în cântece pline de dramatism, candoare și umor.

Citește și: Ada Milea, într-un concert-spectacol, la Teatrul Nottara

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel