Yahtul "ochi de sticlă", noua fiţă în materie de design naval. Se crede că atrage energie precum găurile negre din spaţiu

Yahtul Zion cu design unicat: ochi de sticlă şi gură neagră / Foto: Twitter
Yahtul Zion cu design unicat: ochi de sticlă şi gură neagră / Foto: Twitter

Noul concept neobișnuit de superyacht: un ochi de sticlă uriaș. Este designul de senzaţie al navei-unicat de lux Zion, deocamdată în stadiu de proiect.

Pe măsură ce un număr record de super-iahturi intră pe piață, designerii au ajuns la limite extreme pentru a se asigura că noile lor concepte ies în evidență, scrie 9news. În ultimii ani, au existat diverse modele de iahturi extravagante inspirate de nave spațiale, rechini, filme post-apocaliptice și chiar origami. Cu toate acestea, acest nou concept de la studioul indian de design de iahturi Bhushan Powar Design ar putea fi unul dintre cele mai atrăgătoare de până acum.

Zion, un vis tot mai aproape de realitate

Vasul de 110 metri, numit Zion, are o cupolă de sticlă uimitoare care arată ca un ochi gigantic sau ca o „gaură neagră”. Servind drept platformă de vizionare pentru cei de la bordul superiahturilor, oferă o vedere de 360 de grade și, fără îndoială, va atrage atenția  în timp ce se află pe mare. „Conceptul nostru atrage privirile prin eleganța sa modernă și îl va surprinde pe proprietar cu misterele adâncurilor”, spun designerii, înainte de a sublinia că găurile negre – puncte din spațiu atât de dense încât creează adâncuri de gravitație – „atrag energie”. În afară de dom, care este în mod clar caracteristica sa evidentă, Zion va avea o piscină infinită cu fund de sticlă, precum și un lift de sticlă care se deplasează de la o punte la alta. Un flybridge unde pasagerii pot sta și se pot bucura de priveliște „în orice condiții meteorologice”, precum și un heliport de 12 metri sunt ambele situate pe puntea superioară a navei, care are o structură din aluminiu. Există 10 cabine de lux la bord și un apartament matrimonial pe puntea principală, cu balcoane sky lounge acționate electric. Puntea inferioară este alcătuită dintr-o zonă de club de plajă cu o sală de gimnastică și un spațiu deschis de grădină care poate fi transformat într-un salon spațios pentru plajă prin intermediul teraselor pliabile de o parte și de alta.

Zion, al cărui preț este estimat între 500 și 600 de milioane de dolari, va avea, de asemenea, un garaj mare de anexe, plin cu jet ski-uri și alte câteva jucării de apă. Deși în prezent este doar un concept, fondatorul studioului de design, Bhushan Powar, speră ca Zion să devină realitate într-o bună zi. Cu toate acestea, el admite că va fi nevoie de mult timp și de cercetări pentru a determina dacă acest lucru este posibil. În 2019, echipa de design a dezvăluit Mori, un concept de superyacht de 90 de metri care s-a inspirat din rechinul mako cu aripioare scurte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel