Voiculescu, despre numărul de morți Covid-19: La Spitalul Colentina, diferența este de sute de persoane

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a vorbit din nou despre diferența dintre morțile Covid-19 raportate și numărul real al morților.

În timpul unui interviu de la Europa FM, Voiculescu a declarat: „E de-a dreptul trist, ca să nu mai spun altfel, că există măcar o discuție sau o replică din partea premierului apropo de lucrul acesta, în loc să ne uităm la fond. Dar, pe formă, există o decizie a unui secretar de stat de constituire a unui grup de lucru cu o agendă anume, cu o câteva puncte pe care acel grup de lucru urma să le dezbată, să le rezolve. Actul, de altfel, este și public”.

„Discuția e cu atât mai ridicolă să o duci la nivel de premier sau comunicat oficial al Ministerului Sănătății cu cât pe documentul publicat se vede că data este de 12 aprilie. Ori, pe 14 aprilie, atât eu, cât și secretarul de stat Moldovan, am fost demiși. Toată discuția ar trebui să fie pe fond”, a adăugat Voiculescu.

De unde ar fi pornit întrebările privind numărul de decese

Întrebat despre numărul de decese raportat care este diferit, acesta a răspuns: „Ca să fim și mai specifici, există două platforme: o platformă în care raportează doar spitalele; o altă platformă prin care raportează și spitalele și medicii de familie, prin DSP-uri. (...) Ei, ceea ce ne-a sărit în ochi este că numărul de decese raportat în platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât în platforma în care poate raporta toată lumea”.

Exemple de spitale

„Dacă ne uităm la Spitalul Colentina, vedem că diferența este de sute de persoane. Raportarea din platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul din platformă unde ar trebui să raporteze atât spitalele, cât și medicii de familie prin DSP-uri”, a transmis Voiculescu. Întrebat despre un număr mai exact, acesta a răspuns „peste 500”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel