Jurnalul destinat viselor te poate ajuta să îți descifrezi viața. Iată ce înseamnă diferitele vise

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Visele sunt un mod al subconștientului de a se manifesta. De aceea, a ține cont de fenomenele onirice ne-ar putea ajuta să ne descoperim. 

Primul beneficiu potențial al jurnalului de vise este că poate duce la o descoperire creativă a sinelui. Mintea ta subconștientă care visează este, prin natura sa, mai inventivă. Visele tale sar în timp, fac salturi în logică, acceptă contradicții și uneori nu au niciun sens pentru mintea noastră conștientă mai convențională.

”Visul ne permite fiecăruia dintre noi să fim nebuni în liniște și în siguranță în fiecare noapte din viața noastră”, așa a spus William Dement, fondatorul Centrului de Cercetare a Somnului de la Universitatea Stanford.

Există numeroase anecdote despre oameni creativi și inovatori care și-au găsit inspirația în vise și coșmaruri. Paul McCartney a primit inspirația să scrie „Let It Be” după ce mama lui i-a spus acea frază într-un vis. Melodia pentru „Yesterday” i-a venit și ea în vis. „Sunt un mare credincios în vise”, a spus McCartney într-un interviu din New York Times Magazine. 

Creierul procesează prin vise stimulii exteriori

În secolele trecute, oamenii credeau că visele erau mesaje de la răposați care conțineau indicii despre ceea ce ar trebui să facă cei vii. Faraonii egipteni credeau că zeii trimiteau mesaje în vise, de aceea le-au numit omina, originea cuvântului augur, scrie CNN. Iar credințele majore de astăzi conțin povești în textele lor sacre în care visele sunt ghicitori importante al căror sens trebuie să fie rezolvat.

O teorie mai actuală despre motivul pentru care visăm este că ajută la sortarea, organizarea și procesarea tuturor stimulilor din viața noastră de veghe, cum ar fi curățarea pânzelor de păianjen, atunci când răspunsul la o problemă pe care nu o poți rezolva în viața ta de veghe se rezolvă în una din vis, mai creativ.

Soluțiile din vise au avantajul de a funcționa „fără limitele de timp, logică, spațiu sau alte reguli din lumea reală”, a scris dr. Allan Peterkin într-un jurnal de vise ghidat publicat de National Geographic. Peterkin este profesor de psihiatrie și medicină de familie la Universitatea din Toronto. 

Sigmund Freud, care a scris primele cercetări academice despre interpretarea viselor, a considerat că acestea dezvăluie în primul rând secrete și momente jenante din trecutul nostru. Dar rivalul său, Carl Jung, credea că visele se îndreaptă spre arhetipuri universale și conțin indicii din viața noastră subconștientă pentru a ne ajuta să găsim fericirea și răspunsuri la probleme.

O altă teorie este că visele acționează ca o repetiție generală pentru viața reală, o modalitate de a testa alternative în siguranță. Asta pare o explicație probabilă a coșmarurilor. Visele înfricoșătoare își au originea în amigdala creierului tău, unde trăiesc emoții negative intense, cum ar fi furia și frica, a explicat Peterkin. Ele sunt utile, potrivit cercetătorilor, pentru că vă pot ajuta să vă antrenați creierul să se pregătească pentru provocări și frici din viața de veghe.

Ce înseamnă când te visezi mort

În vreme ce unii nu bagă în seamă ceea ce visează peste noapte, multe persoane dau viselor o semnificație aparte. Mai ales când este vorba de anumite vise repetitive, cum ar fi cele în care ne pierdem viața, ne despărțim de cineva sau cădem în gol. Semnificația viselor este cercetată de când lumea, iar experții în domeniu au ajuns la câteva concluzii importante.

“Le recomand oamenilor să nu fie speriați de visele pe care le au și să nu le aloce semnificații negative. În schimb, să le vadă ca pe o oglindă a subconștientului”, spune Claire Aristides, expertă în semnificația viselor și hipnoză. Aceasta a dezvăluit pentru publicația Daily Mail care este semnificația viselor.

Ce înseamnă când visezi că plângi

Visul în care plângi are, de obicei, legătură cu reprimarea forțată a unor emoții. Poate o reprimare impusă de voi înșivă sau din exterior, respectiv din partea unei persoane care nu vă lasă să plângeți sau în fața căreia vă este teamă să plângeți.

De asemenea, poate însemna că ai nevoie să-ți exprimi mai bine sentimentele. Astfel visul este singurul loc în care te poți elibera cu adevărat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel