Viorel Ilie, schimbare Mihai Tudose. ALDE, DECIZII CLARE

Iohannis - Dragnea - Tăriceanu
Iohannis - Dragnea - Tăriceanu

ALDE a luat o serie de decizii tranșante cu privire la poziția premierului Mihai Tudose. 

Biroul Politic Executiv al ALDE a ajuns la următoarele două concluzii: 

”Alianța Liberalilor și Democraților -ALDE își respectă în continuare angajamentele ce îi revin în conformitate cu Protocolul semnat cu PSD pe baza căruia funcționează actuala coaliție parlamentară majoritară, coaliție care a acordat votul său de încredere Cabinetului Tudose. Facem această precizare pentru a sublinia preocuparea ALDE pentru imperativul stabilității politice a țării.

Premierul Mihai Tudose și-a făcut cunoscută public intenția remanierii Guvernului, cu motivația că unii miniștri nu au dovedit competența necesară, iar alții se află în vizorul DNA.”

[citeste si]

Potrivit unui comunicat de presă al ALDE, partidul consideră în ceea ce privește remanierea lui Viorel Ilie că: 

”Dacă premierul apreciază că un ministru propus de ALDE s-a dovedit a nu fi la înălțimea încrederii acordate, forul de conducere al partidului va analiza această situație și va propune în cadrul coaliției o soluție amiabilă pentru rezolvarea problemei.

Dacă premierul cere remanierea unui ministru propus de ALDE, pentru că acesta se află în vizorul DNA, partidul nu consideră că respectivul ministru trebuie eliminat automat din Guvern. Ca oricare alt cetățean, un ministru beneficiază de prevederea constituțională a prezumției de nevinovăție. În plus, DNA și-a pierdut credibilitatea și s-a compromis din momentul în care s-a transformat în instrumentul politic al ””statului paralel”.Ultimele dezvăluiri publice legate de abuzurile săvârșite la DNA de mai mulți angajați sub atenta protecție a  procurorului-șef au decredibilizat și mai  mult această instituție devenită un fel de campioană a lipsei de respect față de lege, Constituție și drepturile omului.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel