VINERI 13, zi nefastă a acestui an. Ce NU trebuie să faci

VINERI 13: Potrivit superstițiilor, când data de 13 a unei luni pică într-o zi de vineri, o parte a populației îşi ia o mulţime de măsuri de precauţie şi speră ca ziua să treacă fără incidente şi cât mai repede. Asta pentru că această asociere este considerată cea mai malefică cu putinţă. În 2014, există doar o dată din calendar în care o zi de vineri se întâlneşte cu numărul 13, scrie romaniatv.net.

VINERI 13. Un studiu arată că statul american pierde aproximativ 900 de milioane de dolari în zilele de vineri, 13. Asta deoarece circa 20 de milioane de locuitori din State se tem de această zi şi aleg să nu facă afaceri, să nu călătorească cu avionul şi renunţă în general la activităţi pe care le-ar face într-o zi obişnuită. Nu sunt singurii care se tem de VINERI 13.

VINERI 13. Din acest motiv este indicat totuși să întâmpinăm mai cu grija ziua de vineri 13 și să fim precauți pentru a ne feri de ghinion. Cum reușim acest lucru?!

- Dacă crezi în tradițiile populare, atunci te va ajuta să te liniștești dacă freci usturoi pe la praguri în seara de dinainte de vineri 13, pentru a ține departe spiritele rele.

-  Încearcă să nu te aventurezi în fapte marete, ci continuați ziua normal, dar cu precauție.

-  Poartă ceva roșu pe tine pentru a ține deochiul deoparte.

- Pune-ți un accesoriu din aur, căci acest metal prețios echilibrează aura celui care îl poartă, ferindu-l totodată de energiile nocive din jur

- Aruncă puțină sare peste umăr înainte să ieși din casă pentru a-ți scădea riscul de a te certa cu cineva în ziua de VINERI 13.

- Poata o ținută colorată (care să conțină roșu contra deochiului) pentru a-ți ridica moralul si a-ți îmbunătăți starea de spirit.

Citește și: De unde provine superstiția "vineri 13"

- Întâlnește-te în oraș, într-un local liniștit, cu cineva foarte drag ție sau caută compania acelor persoane nesuperstițioase care reușesc mai mereu să-ți însenineze ziua.

-  Sparge un pahar ca să spargi necazul din casă.

-  Se spune că ai noroc dacă găsești o monedă pe jos. Dar nu poți umbla toată ziua de vineri 13 uitându-te pe jos după monede. În schimb, poți face o faptă bună pentru altcineva care crede că o monedă de o sumă infimă găsită pe jos i-ar aduce noroc! Aruncă o monedă peste umăr, în spate și spune-ți în gând „Norocul să-l găsească pe cel ce găsește moneda". Adesea, lucrurile bune care ni se întâmplă sunt strict corelate cu cele pe care le facem noi. Din acest motiv, „răspândind noroc" putem să avem noi înșine noroc.

Numărul 13 este evitat pe cât de mult posibil. Unii refuză să-şi numeroteze casele cu 13, sportivii evită numărul 13 pe tricouri, iar la unele clădiri foarte înalte, de la etajul 12 se trece direct la 14.

Citește și: S-a descoperit rețeta desertului de la Cina cea de Taină

În plus, în zilele de vineri se spune că nu este bine să-ţi tai unghiile sau părul.

Cifra 13 este considerată una de-a dreptul malefică. De exemplu, dacă numele cuiva este format din 13 cifre, se spune că acea persoană are Norocul Diavolului.

Pentru cei care se tem cu adevărat de zilele de vineri 13 s-a inventat chiar şi o boală, paraskevidekatriaphobia.

VINERI 13 teama se numeşte ştiinţific "paraskevidekatriafobie", iar teama de numărul 13- Frica de numarul 13 se numeste "triskaidekafobie"

Ghinionul numarului 13 este o traditie tipic americana. Unii o incadreaza pompos la "legende urbane". Americanii nu numeroteaza intotdeauna al treisprezecelea etaj, iar multor strazi le lipseste casa de la numarul 13.

Si Caragiale ne spune, in "Caldura mare", ca "Domnu' nu a vrut sa puie numarul 13 la casa, a zis ca e fatal". Unii nu accepta sa lucreze in aceasta zi, altii nu ies deloc in oras, iar altii refuza sa aiba nunta pe 13.

Biblia povesteste tot despre 13 prezente la Cina cea de Taina, Iisus si cei 12 apostoli. Vinerea este considerata a fi o zi nefasta pentru ca a fost ziua in care a fost rastignit Mantuitorul. In traditia musulmana, nu este acceptat ca 13 oameni sa stea la masa, se spune ca toti vor muri in urmatorul an. Conform credintei maiase, sfarsitul lumii va avea loc intr-o zi de vineri 13.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel