Victor Ponta: Noul Cod fiscal, readoptat în sesiune extraordinară a Parlamentului, până la 1 septembrie

Premierul Victor Ponta a anunţat, în ședința de Guvern de miercuri, că puterea va organiza o sesiune extraordinară pentru a adopta din nou Codul Fiscal, trimis spre reexaminare Parlamentului de către preşedintele Klaus Iohannis. Șeful Executivului a precizat că termenul limită pentru acest demers este 1 septembrie.

"Mă bucur că s-a promulgat Codul de procedură fiscală, mă bucur că s-a promulgat Legea amnistiei fiscale, sunt lucruri care fac parte dintr-o coerență economică de care Guvernul răspunde. Și de aceea suntem pe primul loc în Europa la creștere economică și o să fim și mai departe... . Am discutat cu liderii Coaliției, până la 1 septembrie, prin sesiune extraordinară a Parlamentului, vreau să readoptăm Codul fiscal, pentru că este un cod discutat cu mediul de afaceri, este un cod aprobat de ambele camere ale Parlamentului, în unanimitate, chiar dacă acum unii uită ce-au votat acum trei săptămâni. Nu știu dacă erau în deplinătatea facultăților ...  electorale, era să zic, atunci când au votat toți și au zis că e un cod liberal, foarte bun și după aia i-a întors cu cheița - nu e bun. Ba e un cod foarte bun", a declarat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Vezi și: Ponta s-a dezlănțuit în timpul ședinței de Guvern! Care e motivul

Potrivit premierului, noul Cod fiscal va ajuta la crearea de locuri de muncă pentru tineri, sprijinind dezvoltarea economiei românești.

"Nu e cod nici liberal, nici social-democrat, e al României și ne ajută să creăm locuri de muncă pentru tineri, ne ajută să dezvoltăm economia românească, ne ajută să avem bani la fondul de pensii, ne ajută să avem bani pentru toate celelalte lucruri. Și la 1 septembrie trebuie să-l avem în vigoare, pentru că e un lucru bun pentru România, nu pentru Guvernul actual. Dacă acest Guvern a făcut un lucru bun în ultimii trei ani și jumătate, a făcut că dintr-o prăpastie economică și socială trei ani de zile nimeni n-a pierdut nici măcar un leu, toată lumea a adăugat ceva", a continuat Victor Ponta.

El i-a rugat pe miniștri să se ocupe de lucrurile care țin de ministere în sine, în vederea sprijinirii procesului de readoptare a Codului fiscal.

"Vreau să vă rog pe toți miniștrii să insistați pe lucrurile care privesc ministerul dumneavoastră. Ministerul de Finanțe și-a făcut treaba, a pus la dispoziție datele, va pune în continuare. Eu știu o singură lege adoptată anul acesta fără niciun fel de impact bugetar, fără niciun calcul și care a și fost promulgată imediat de președinte: Legea dublării alocațiilor. Foarte bine, deși aia nu se făcea așa, în sensul că - dacă chiar avem grijă de România - nu dublăm alocații fără să facem un calcul. Acum l-a promulgat președintele, la rectificare avem banii pentru a acoperi dublarea alocațiilor și toate celelalte lucruri care au fost adoptate de către Parlament", a mai declarat șeful Guvernului.

Citește și: Argumentele Guvernului pentru menținerea Codului fiscal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel