Vice PNL: Partidul nu-i cere lui Antonescu să candideze

Crin Antonescu
Crin Antonescu

Vicepreședintele PNL Marian Petrache susține că în Partidul Național Liberal nu există un curent în favoarea revenirii lui Crin Antonescu în poziția de prezidențiabil al partidului, pentru că fostul șef al liberalilor a declarat că nu vrea să reintre în cursa pentru Cotroceni.

Președintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a afirmat, vineri seară, că "există posibilitatea" ca Antonescu să redevină candidatul partidului la prezidențiale, mai ales după ce a primit semnale din teritoriu că există o astfel de dorință.

Liberalul Marian Petrache a declarat, sâmbătă, pentru DC News, că varianta expusă de Iohannis "ar fi posibilă statutar, dacă el (Crin Antonescu - n.r) cere și partidul o aprobă".

"Teoretic, dacă organizațiile PNL, filialele PNL propun acest lcuru și dacă ar accepta, ar fi posibilă. Dar nu s-a pus problema", a spus Petrache.

Vicepreședintele PNL a precizat că nu există în PNL un curent de înlocuire a lui Iohannis cu Antonescu în poziția de prezidențiabil.

Culisele demisiei lui Antonescu, dezvăluite de Klaus Iohannis

"Nu există, pentru că Antonescu a spus că nu-l interesează. Am fost azi la Brăila, la Delegația Permanentă nu s-a ridicat problema", a spus Petrache.

Declarațiile lui Crin Antonescu despre o complicitate pe axa Iohannis-Orban-Atanasiu au fost interpretate de unii analiști drept un semn că Partidul Național Liberal este împărțit în două tabere: una care îl susține pe Antonescu și alta care îl sprijină pe Iohannis.

"Credeți-mă, nu există această fractură", a negat ferm Marian Petrache.

Asemenea lui Klaus Iohannis, președintele CJ Ilfov s-a declarat de acord cu revenirea în PNL a actualului șef al SIE, Teodor Meleșcanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel