Vederea pisicilor noaptea. Cum este posibilă această „superputere”

O echipă independentă de cercetători din Statele Unite a dezvoltat o soluţie care le permite oamenilor să vadă pe întuneric.

Procedura celor de la Science for the Masses a fost testată deja chiar pe unul dintre cercetători şi s-a dovedit a fi un succes, potrivit IFL Science.

El a reuşit să vadă, temporar, până la o distanţă de 50 de metri în întuneric.

Cercetătorii au folosit o substanţă numită Chlorin e6 (Ce6) care se întâlneşte în organismul peştilor care trăiec la mare adâncime şi care are proprietatea de a amplifica lumina. Aceasta este utilizată inclusiv în tratamentele împotriva cancerului.

Ce6 a fost amestecat cu o soluţie salină, insulină şi sulfoxid de dimetil, iar apoi 50 de ml de soluţie negricioasă au fost picuraţi în sacii conjunctivali ai unui voluntar.

Citește și: Pisica dintr-o reclamă, subiect de scandal. 20 de reclamații la CNA

După două ore, echipa a testat noua superputere pe un câmp, pe întuneric. Bărbatul a reuşit să recunoască simboluri la depărtare, dar şi obiecte aflate în mişcare. Într-unul dintre teste el a identificat oamenii care se ascundeau la 50 de metri depărtare între copaci cu ajutorul unui laser. A reuşit să facă acest lucru de fiecare dată.

Alţi patru voluntari din grupul de control, care nu au primit soluţia, au avut o rată de succes mult mai scăzută. Ei au trecut doar o treime dintre încercări.

În dimineaţa următoare, vederea voluntarului revenise la normal. Până la această oră, nu au fost detectate efecte secundare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel