Urmărește emisiunea live


Vasile Blaga a rămas singurul candidat la şefia PDL

blaga
blaga

Președintele Senatului, Vasile Blaga, a rămas singurul candidat la președinâia PDL.  "Pentru o societate dreaptă", în moțiunea lui Blaga pentru  candidatura şefiei PDL, se precizează că este necesară reorganizarea activităţii structurilor PDL, menţionând că "diversitatea de opinie este încurajată doar în interiorul partidului".

Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu şi Theodor Paleologu au precizat, joi, că au decis să nu depună o moţiune pentru şefia PDL, arătând că nu este momentul creării unor tensiuni interne înaintea alegerilor parlamentare.

 Ei au arătat că atât moţiunea lor cât şi cea a lui Vasile Blaga sunt compatibile şi ambele "urmăresc modernizarea şi unitatea partidului, precum şi unitatea dreptei în faţa USL".

"Deciziile politice sau cele de poziţionare politică ale PDL se iau în urma dezbaterilor în forurile statutare – odată ce decizia a fost luată, toţi membrii partidului trebuie să o respecte, să o apere şi să o aplice; diversitatea de opinie politică este încurajată în interiorul partidului şi este descurajată în manifestările sale în afara partidului; dialogul politic şi cooperarea între generaţii sunt încurajate în cadrul partidului, înţelegând faptul că acestea reprezintă izvoare esenţiale de înnoire a partidului, pe de o parte, şi de transmitere a experienţei politice, pe de altă parte", se arată în moţiunea lui Blaga pentru președinția PDL.

 "PDL va acţiona pentru unificarea tuturor forţelor politice de dreapta şi centru-dreapta precum şi pentru dezvoltarea şi instituţionalizarea unui parteneriat cu acea parte a societăţii civile care împărtăşeşte valorile şi principiile de centru-dreapta", se menţionează în moţiunea lui Blaga.

 Acţiunea politică a PDL va fi concentrată spre unificarea tuturor forţelor politice şi a organizaţiilor societăţii civile care împărtăşesc valorile şi principiile de dreapta şi centru-dreapta.

 Blaga vorbeşte în moţiunea sa şi despre faptul că este necesară "dinamizarea activităţii organizaţiilor interne ale partidului", adică a organizaţiilor de tineret, de femei, de pensionari, pentru românii din Diaspora şi ale oamenilor de afaceri, arătând că aceste organizaţii trebuie să fie "un vector pentru promovarea mesajelor şi a politicilor publice ale partidului în rândul grupurilor sociale pe care le reprezintă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel