Varujan Vosganian, critici pentru contestatarii ALDE: Cine a dat ţara pe mâna lui Iohannis?

Varujan Vosganian, purtătorul de cuvânt al ALDE, a dat un răspuns contestatarilor ALDE, anunţând că nu partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a dat România pe mâna lui Klaus Iohannis, ci alte partide, în urmă cu mai mult timp. 

"Un mesaj pentru cei care socotesc că, rupând alianța cu PSD și votând moțiunea de cenzură, ALDE a dat țara pe mâna lui Iohannis

O spun de la bun început, PSD a dat țara pe mâna lui Iohannis cu mult înainte ca ALDE să denunțe protocolul de alianță. Pentru ALDE, Iohannis rămâne un adversar politic și votul pentru investirea Guvernului PNL nu a schimbat această opțiune. Unul dintre obiectivele ALDE a fost, în toți acești ani și este și acum, susținerea unui candidat cu șanse reale de a-l învinge pe actualul președinte în alegerile din noiembrie. De altfel, unul dintre principiile alcătuirii alianței PSD-ALDE a fost tocmai acela de a susține un candidat comun la președinția României, care să aibă un astfel de potențial electoral. Toate sondajele de opinie arătau, fără putință de tăgadă, că acel candidat din partea alianței era Călin Popescu Tăriceanu", a scris liderul ALDE. 

Cine a dat ţara pe mâna lui Iohannis

"Ignorând această evidență și în dispreț total față de înțelegerile din coaliție, PSD a ales, în mod unilateral, să susțină candidatura doamnei Viorica Dăncilă. Personal, în timpul uneia dintre întâlnirile la vârf ale coaliției, le-am reproșat celor de la PSD faptul că nu-și propun ca obiectiv decât intrarea în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, fără să lase nicio speranță victoriei în alegeri, făcând, în acest mod, jocul lui Klaus Iohannis. Drept răspuns, PSD ne-a ispitit cu locuri pe listele sale parlamentare în 2020, în schimbul susținerii de către ALDE a doamnei Dăncilă. Ceea ce, firește, nu sporea șansele în turul al doilea ale candidatului PSD, dar punea ALDE într-o situație în același timp ridicolă și penibilă, dacă nu de-a dreptul umilitoare. Motiv pentru care am refuzat această ofertă.

Candidatul ALDE este Mircea Diaconu. Chiar dacă sondajele arată că între Klaus Iohannis și Mircea Diaconu ar exista în turul al doilea un anumit ecart în favoarea actualului președinte, tot sondajele spun că acest ecart ar fi cel mai mic în raport cu ceilalți candidați și că, în anumite condiții excepționale, el ar putea fi surmontat.

Și atunci, stimați contestatari, cine a dat țara pe mâna lui Iohannis? Cei de la PSD, care îi netezesc calea spre al doilea mandat, sau cei de la ALDE, care au căutat, în permanență o soluție cu șanse de succes în alegerile prezidențiale?", a mai scris Varujan Vosganian pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel