Valeriu Steriu, anunţ despre pactul propus de Viorica Dăncilă: Asta propunem pentru toate partidele

Florin Răvdan / 13 sep 2019 / 19:33 Salveaza PDF Comentarii

Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, a vorbit într-o conferinţă de presă despre pactul propus de premierul Viorica Dăncilă pentru bunăstarea românilor şi a anunţat care sunt prevederile acestui pact. 

"Vă voi prezenta textul pactului naţional pentru bunăstarea românilor. În urmă cu câteva minute, PSD a trimis textul acestui pact către toate partidele şi partenerii sociali, pe care îi invităm să îl semneze. Voi da acum citire documentului. 

Noi, formaţiunile cu reprezentare în Parlamentul României, luând în considerare încrederea cu care ne-au investit cetăţenii români pentru a le reprezenta interesele, ne angajăm în faţa acestora să respectăm prevederile acestui pact, documente care urmăreşte realizarea pe termen lung a consensului politic privind menţinerea în vigoare a unui set de măsuri esenţiale pentru creşterea nivelului de trai în România. Ne angajăm în faţa românilor să nu aducem atingere în niciun fel bunăstării românilor pe care îi reprezentăm, indiferent dacă vom fi la guvernare sau în opoziţie. AStfel, ne angajăm cu privire la pensiile românilor să nu modificăm sau să amânăm articolele din legea pensiilor care prevăd majorarea punctului de pensie la 1 septembrie 2020, creşterea nivelului indemnizaţiei minime începând cu 1 septembrie 2020, precum şi recalcularea pensiilor. 

Cu privire la salariile românilor, ne angajăm să nu susţinem modificarea sau amânarea aplicării articolelor din legea salarizării, care prevăd majorarea salariilor din întregul sistem public la 1 ianuarie 2020 şi 2021, majorarea salariilor din educaţie de la 1 septembrie 2020, acordarea de vouchere de vacanţă şi indemnizaţii de hrană, sporuri, prime şi bonusuri. 

Cu privire la susținerea facilităților pentru IMM-uri, Ne angajăm să nu susținem modificarea / amânarea aplicării articolelor din Codul Fiscal care vizează impozitarea întreprinderilor mici și mijlocii cu cifra de afaceri anuală mai mică de 1 milion de euro. Cu privire la sistemul de impozitare,
Ne angajăm să nu susținem modificarea / amânarea aplicării articolelor din Codul Fiscal care vizează nivelul de impozitare al persoanelor fizice și juridice care desfășoară activități independente. Cu privire la antreprenorii debutanți, Ne angajăm să continuăm aplicarea anuală a Programului Start-Up Nation privind acordarea de granturi în valoare de 200.000 lei pentru un număr de 10.000 de firme debutante.

Modificări asupra actelor normative menționate pot fi inițiate sau acceptate de către semnatarii acestui Pact strict în sensul îmbunătățirii sau acordării de facilități suplimentare beneficiarilor, fără a afecta în niciun fel drepturile oamenilor și angajamentele luate în fața acestora”, a spus Valeriu Steriu la sediul PSD. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26