EXCLUSIV  Vâlcu arată miza UDMR: Ce a vrut să spună Hunor după discuția cu Iohannis. ”Face jocurile”

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat declarațiile UDMR după consultările cu președintele Klaus Iohannis. 

UDMR, singurul cinstit pentru că nu va ajunge la ”arma” OUG

”Îi convine UDMR-ului să fie eliminate OUG, pentru că dă mai multă putere Parlamentului, unde UDMR face jocurile, e o poziție normală pentru UDMR, care, nu va conduce niciodată Guvernul. Prin urmare, își doresc mai degrabă să controleze în Parlament, să intre la negocieri. Atunci, poziția e convenabilă UDMR, fără discuție. Problema e că, deși acum, au câștigat cu sperietoarea că dă Guvernul OUG ca să facă modificări în justiție, partidele mari, precum PNL, PSD și, în viitor USR, nu-și doresc, cu adevărat, să fie eliminate complet OUG, dovadă fiind nenumăratele OUG date de Guvernul condus de Dacian Cioloș. Adică, nu vrei să le dea adversarii, dar vrei să le ai tu la îndemână. Din toată dezbaterea cu OUG, singurul sincer e UDMR, pentru că preferă să se facă jocurile în Parlament, unde e aproape sigur, tot la fel de sigur fiind că nu va avea premier care să dea OUG. Celelalte partide își doresc să poate da OUG pentru a le servi interesele, dovadă fiind guvernele liberale sau guvernul tehnocrat. OUG e o armă a premierului, iar cei care au șanse să fie premier cred că ar dori să o poată păstra în rezervă.” este comentariul lui Val Vâlcu, după declarațiile făcute din UDMR în urma consultărilor de la Palatul Cotroceni. 

Jurnalistul subliniază că până când și Klaus Iohannis nu a întrebat la referendum dacă sunt oamenii de acord cu interzicerea totală a OUG, ci cu interzicerea OUG în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare. 

Ce a declarat Hunor, după consultările cu Iohannis

Kelemen Hunor, lider UDMR, a declarat, după consultările de la Palatul Cotroceni, că ”Dacă va exista o iniţiativă privind revizuirea Constituţiei, noi vom susţine cu precizarea că la ordonanţele de urgenţă vom susţine eliminarea totală a acestora. Ar trebui să fie un instrument la dispoziţia Guvernului doar în perioadele în care parlamentul se află în vacanţă. Altfel, ele ar trebui eliminate complet în restul timpului”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel