Val Vâlcu: E plin Bucureștiul de parcări goale și de bolizi care ocupă câte trei locuri de parcare

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat cazul mașinii de filaj care ar fi fost ridicată de Poliția Locală în timp ce era în misiune.

Conform unor informaţii apărute în spaţiul public, o maşină a Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate din cadrul Poliţiei Române ar fi fost ridicată şi luată cu o platformă de către Poliţia Locală Sector 2. Autovehiculul respectiv "plin cu tehnică de filaj era folosit într-o operaţiune asupra unei grupări care făcea trafic de droguri, aproape de sediul IGPR, în Sectorul 2" , conform celor publicate în mass media.

Ulterior s-a demonstrat şi s-a confirmat, atât de către Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române cât şi de Primăria Sectorului 2, că "ştirea" respectivă nu este reală.

De altfel, nu este prima dată când Poliţia Locală este implicată prin intermediul unor astfel de "informaţii". Nu trebuie uitate afirmaţiile care au circulat legate de salariile "imense" ale acestora deşi ele sunt identice (conform art. 34 din Legea nr. 155/2010) cu ale oricărui angajat din primărie sau că aceştia nu ar fi pregătiţi profesional, cu toate că sunt obligaţi prin lege (conform art. 18 din Legea nr. 155/2010) să urmeze cursuri în cadrul instituţiilor de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel de "ştiri" de senzaţie "rostogolite" în spaţiul public nu fac decât să creeze în mod intenţionat o imagine negativă asupra instituţiilor statului şi despre competenţa profesională a angajaţilor acestora.

Considerăm că în astfel de cazuri se impune respectarea aceloraşi principii legate de transparenţă şi legalitate, aşa cum se cere în cazul activităţii instituţiilor publice şi salariaţilor acestora, pentru că până la urmă toţi cetăţenii au o responsabilitate, indiferent de domeniul în care activează, a transmis Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Funcţionarilor Meridian, conform Agerpres.

Val Vâlcu e de părere că poliția și-a făcut treaba

Val Vâlcu, redactor-șef DC News, a fost invitat la B1TV, la emisiunea News Pass, iar jurnalista Laura Chiriac i-a cerut acestuia un punct de vedere referitor la mașina de filaj din Capitală care ar fi fost ridicată de Poliția Locală:

„Mie mi se pare foarte bine că se ridică mașini. În mod normal, parcările ar trebui să fie mai multe, dar să știți că stau nefolosite parcările de lângă metrou, la intrarea în București, care au fost amenajate în zona Bucureștii Noi. Și la Unirii stă nefolosită parcarea și lumea preferă să lase mașina pe o străduță fiindcă nu te costă nimic sau nu te costă destul.

Revenind la acest caz, Poliția Locală cred că își făcea treaba. Nu scrie pe mașină că e de filaj, ea chiar ar trebui să treacă fără a fi luată în seamă, adică o mașină de filaj ar trebui să fie confundată cu o mașină a unei persoane oarecare sau a vreunei firme. Până la urmă ăsta e și scopul, să treacă neobservată. Or, dacă ei au găsit o mașină parcată neregulamentar și au ridicat-o înseamnă că și-au făcut treaba. Nu știu ce aveți cu Poliția Locală în acest caz“, a spus Val Vâlcu.

Val Vâlcu: E plin Bucureștiul de gipane care ocupă câte trei locuri de parcare

„Dacă ne raportăm la Occident, Bucureștiul este peste media europeană ca venituri, în schimb aici suntem de 4-5 ori sub prețul european. Uitați-vă că parcă e salon auto. Dacă te uiți în București cum trec limuzinele ... Apropo, hai ca Primăria Verde a lui Nicușor Dan să suprataxeze ea autobuzele ăstea în care stă un singur om și ăla e și șoferul. Te-ai gândi că domn'le, dacă e milionar, să aibă șofer, nu să care el un autobuz în spate, adică aceste gipane care ocupă trei locuri de parcare și poluează cât trei mașini mici“ a spus, la B1TV, jurnalistul Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel