EXCLUSIV  USR nu a votat rectificarea bugetului la Bucureşti. Surse DC NEWS - blocaje în PMB, contractul pentru tramvaie ar putea fi rupt

Facebook Nicuşor Dan
Facebook Nicuşor Dan

USR Bucureşti a anunţat, prin preşedintele Vlad Voiculescu, că nu va vota rectificarea bugetară de final de an, şi a lansat mai multe acuze la adresa primarului general Nicuşor Dan. 

"USR nu susține rectificarea bugetară negativă cerută de primarul general Nicușor Dan în ultimele zile ale anului 2021.

Rectificarea negativă anunțată de Nicușor Dan este menită să scadă bugetul Capitalei în așa fel încât să dea impresia că primarul general și-a atins țintele pe care le-a anunțat în prima jumătate a acestui an. Suma totală pe care vrea să o taie este de 324 milioane de lei.

Practic, primarul Nicușor Dan vrea să reducă, cu 3 zile înainte de sfârșitul anului, bugetul destinat investițiilor pe care nu le-a realizat. De exemplu, în 2021, investițiile în rețeaua de termoficare au fost în bugetul inițial 81 de milioane de lei. În decursul anului, primarul Nicușor Dan le-a tot scăzut și au ajuns la 52 de milioane de lei. Acum, primarul vrea să le mai scadă încă o dată la 42 de milioane. Asta deoarece în realitate nu au fost făcute investiții decât de 42 de milioane, jumătate din promisiunea inițială. (...)

Pentru bugetul anului 2022 USR îi cere primarului Nicușor Dan să vină cu un plan serios și concret. Consilierii USR nu vor susține propuneri de buget pentru anul 2022 făcute pe genunchi, fără consultări prealabile", transmit cei de la USR pe Facebook.

USR, şantaj pentru renegocierea protocolului cu PNL şi Nicuşor Dan?

Conform unor surse DC NEWS, refuzul votului pentru rectificare va duce la blocarea mai multor direcţii din cadrul PMB. Acestea nu vor mai putea să plătească, astfel, facturile, iar unele direcţii şi structuri din subordinea primăriei vor pierde bani pentru că nu vor mai putea actualiza veniturile cu ceea ce au încasat în lunile de la finalul acestui an. 

În plus, afirmă sursele noastre, neaprobarea rectificării bugetare ar putea duce chiar şi la rezilierea contractului dintre PMB şi Astra Arad, compania care va livra 100 de noi tramvaie pentru Bucureşti. Miza, conform surselor, ar putea fi chiar renegocierea protocolului dintre USR, pe de o parte, şi PNL şi Nicuşor Dan pe cealaltă parte, refuzul votului la rectificare putând fi considerat chiar o formă de şantaj.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel