„Urme bizantine” de Dalila Özbay, la ICR Istanbul

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul organizează vineri, 18 noiembrie, la ora 18.00, la sediul institutului, vernisajul expoziției Urme bizantine, realizate de Dalila Ozbay.

Este vorba de 21 gravuri în lemn (10x15 cm) gândite într-o manieră proprie și personalizată. Urme Bizantine aduce îngeri și sfinți în transpunere, pe lemn sculptat, realizate după gravurile pe hârtie. Dalila Ozbay urmează să aducă la expoziție și lucrările, dar și lemnul, tocmai pentru a putea explica tehnica de realizare a obiectelor din cadrul expoziției. Artistul plastic spune că a încercat să redea nu neapărat o imagine concretă, fidelă, cum este cea a icoanelor, ci una difuză, care să reflecte spiritualul, dincolo de imagine. Spiritualul și sacrul sunt teme care o preocupă cu preponderență în această perioadă pe Dalila Ozabay,  deși, după cum chiar ea  recunoaște, este cam dificil spre imposibil de accesat.

Citește și: „DADAnoNON" şi „Acasă" la Nottara, cu nume mari din teatrul românesc

Născută în Constanţa, Dalila Özbay este absolventă a Universitǎţii de Arte Plastice Mimar Sinan, Facultatea de Arte Plastice, Secţia de Picturǎ, promoţia 2004, Istanbul și nu este la prima colaborare cu ICR Istanbul. A fost lector la Universitatea Tehnicǎ İstanbul, Secţia de Arte Plastice, iar în prezent este lector universitar la Universitatea Namık Kemal, Facultatea de Arte Plastice, Secţia de Picturǎ, Tekirdağ. Membră a Asociației Artiștilor Platici din Târgu-Mureș și colaboratoare a revistei Vatra Veche, Dalila Özbay a realizat multe expoziții personale și colective în România, Republica Turcia și în străinătate. Gravurile sale se găsesc expuse și în România, la Muzeul de Artă Constanţa și la Muzeul Florean din Baia Mare.

Citește și: Premieră cu "Bărbierul din Sevilla", la Opera Naţională Bucureşti

Proiectul face parte din seria de evenimente dedicate promovării artiștilor români din Republica Turcia, eveniment organizat în colaborare cu Consulatul General al României la Istanbul.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 18 noiembrie – 2 decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel