UNPR a dat lovitura! Ce nume greu s-a înscris în partid

[] []

31 aug 2015 / 17:44
Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Profesorul de economie Mircea Coșea va conduce, începând de luni, departamentul economic al UNPR, potrivit Realitatea TV. El a mai fost membru al PDSR, ApR, PNL și PER.

Profesor universitar la Academia de Studii Economice din București, la Catedra de Economie politică, Mircea Coșea a predat cursuri de Economie politică, între 1966 și 2004, iar între 1994 și 2009 a fost conducător de doctorat la ASE, în cadrul Facultății de Economie generală.

Absolvent al Școlii Populare de Artă, secția pictură și artă decorativă, între 1973 și 1980 el a fost expert internațional la Comisia Economică ONU pentru Europa (Geneva), iar în 1990 a organizat și condus Comisia Națională pentru Prognoză și Strategie Economică. Mai mult, în perioada 1993-1996, a fost viceprim-ministru în calitate de președinte al Consiliului pentru Strategie și Reformă Economică și președinte al Comisiei ONU al Consilierilor Economici Guvernamentali.

În intervalul 1993-1994, Mircea Coșea a condus negocierile cu Fondul Monetar Internațional și este Membru fondator al Institutului Roman pentru Liberă Inițiativă, al Societății Române pentru Economie și al Asociației pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale. Este președinte fondator al Fundației pentru Strategie și Prognoză Economică.

A fost invitat în SUA, Austria, Franța și la Universitatea Europeană din Florența și a fost director al Departamentului pentru Integrare Europeană al Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”.

În perioada 1996 - 2000, Mircea Coșea a fost membru al Parlamentului Român.

Vezi și: Gabriel Oprea a trasat strategia UNPR pentru alegerile din 2016


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22