UNATC, scandal. Florin Zamfirescu, replică pentru Andrei Rus

Andrei Rus, un profesor care este posibil să-i fie desfăcut contractul de muncă pentru că a criticat conducerea UNATC, a avut un schim de replici cu Florin Zamfirescu.

Andrei Rus, chemat de către Comisia Etică de la UNATC la şedinţă, a relatat ce i-a spus un membru al comisiei în ultima parte a discuției avute. "Undeva în ultima parte a discuției, un membru al comisiei a făcut referire la o postare a mea din luna aprilie a anului curent, unde, conform domniei sale aș fi făcut «propagandă homosexuală» pe pagina mea de Facebook.

"Domnia sa susținea că «devine periculos» când dau niște nume de cineaști importanți care au fost (sau sunt) homosexuali, lesbiene sau bisexuali, mai ales atunci când închei spunând «fiți ca ei». De asemenea, domnia sa susținea că pentru a nu fi «propagandă homosexuală», ar fi trebuit să susțin că e bine să fim «și așa și așa», adică și heterosexuali și homosexuali. Întrebându-l de ce e relevantă acea postare fără niciun fel de legătură cu UNATC, mi-a răspuns că fiind un cadru didactic în această instituție, orice afirmație a mea poate afecta «imaginea școlii». Iar în acest punct trebuie să recunosc că sunt de acord cu domnia sa", a scris lectorul universitar, pe un site de socializare.

Iată mesajul transmis de Florin Zamfirescu:

Dragul meu prieten de pe Facebook, Andrei Rus,

Citesc postarea ta si nu-mi vine sa cred! Vasăzică despre orientare sexuală este vorba? Eu discutam despre ce discuta orice profesor universitar, adică problemele reale ale Facultății de film - meditații, admitere, acte întocmite superficial, cheltuieli ilegale, posibile furturi, deontologie profesională si in general tot ce poate deregla bunul mers al învățământului artistic, iar tu vorbeai de fapt despre libertatea de a face sex cu orice partener dorești?

După cum arați, bine făcut si inteligent, admis fără nici o problema la UNATC, nu mi-am închipuit sa ai asemenea complexe! Fac parte dintr-o generație de vârf, care a trăit intr-o vreme plină de interdicții, dar si atunci s-a putut evolua pe baza calităților artistice. Dar acum?

(...)

Fiți homosexuali fără Rușine, spui tu. Sesizez ca de fapt te revolți contra "rușinii". Dacă îți e Rușine e problema ta, nu a noastră. Tipi când nimeni nu te lovește! Ești in stare sa arunci gunoi pe o breasla care te-a primit in sânul ei, vrei sa-i transformi pe toți după chipul si asemănarea ta? Fii cum simți, dar apuca-te totuși de ceeace fac si colegii tai - caută o cale noua in arta, fii revoltat contra a ceeace este șablonat si prăfuit, altfel nu inteleg ce le predai studenților din UNATC. Fiindca dacă le predai ce clamezi, ne putem trezi cu părinții lor la poarta școlii si atunci sa te ții!!!

Iar nopțile tale, așa rușinos cum ești, crede-ma, nu interesează pe nimeni!

PS cu regret te anunț ca termenul homofob nici nu exista in dictionar. In schimb exista cuvinte ca perversiune, corupere, etc., care descriu lucruri interzise unui cadru didactic...

VEZI ȘI: UNATC, scandal. Adrian Titieni: Acest scandal, un fel de campanie electorală negativă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel