Un șarpe veninos în bradul de Crăciun. Nu este ultimul trend, ci pățania unei familii britanice

Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Un șarpe veninos a fost surpriza din bradul de Crăciun al unei familii britanice. 

Bradul de Crăciun poate aduce un sentiment de entuziasm, mai ales în familiile unde există și copii. În comparație, bradul de Crăciun al familiei Wild a adus uimire, teamă și chiar noutate, după ce au descoperit că între crenguțele de cetină stă încolăcit un șarpe veninos. 

Rob și Marcela Wild nu au pierdut timpul și au chemat un profesionist, după ce au descoperit vineri unul dintre cei mai veninoși șerpi ai Africii chiar în casa lor, ascuns între beteala decorativă. După ce au împodobit pomul cu câteva ore mai devreme, și-au văzut pisicile uitându-se la ramurile lui.

Pisicile l-au dat de gol

Rob Wild, un comerciant pe piața de capital din Marea Britanie, s-a mutat cu soția sa din Costa Rica în Africa de Sud în urmă cu 18 ani, a declarat marți pentru CNN.

”Pisicile se uitau în copac și soția mea a spus ”probabil că este un șoarece acolo undeva”. Nu știam ce este atunci, dar apoi am căutat pe Google ce șerpi sunt în zona noastră și a apărut imediat ca unul veninos. M-am gândit ”sfinte Sisoe, acesta este otrăvitor șarpe””, a spus bărbatul de 55 de ani.

Șarpele veninos Boomslang este cunoscut ca o specie retrasă, fiind totuși una dintre cele mai veninoase din Africa de Sud. Veninul animalului provoacă hemoragii și poate fi fatal pentru oameni chiar și în cantități mici.

Un profesionist s-a ocupat de îndepărtarea șarpelui

Vânătorul de șerpi Gerrie Heyns a confirmat identitatea animalului când a ajuns la proprietatea familiei din Robertson, Western Cape, la scurt timp după ce a fost observat. Șarpele era o femelă și avea o lungime între 1,3 metri și 1,5 metri , a declarat Heyns pentru CNN.

El a spus că a instruit familia să stea departe de copac, dar să stea cuochii pe șarpe până la sosirea lui.

”Șarpele a stat în copac două ore până am ajuns acolo”, a spus Heyns. Acesta a folosit ”clești pentru șarpe” pentru a-l așeza pe podea, unde era ”mai ușor de manevrat”, a adăugat specialistul. 

"Odată ce l-am avut sub control, familia a venit imediat să vadă șarpele. Nu a încercat să muște sau să fie defensiv pentru că nu i-am dat niciun motiv. Un moment înfricoșător s-a transformat într-un moment interesant pentru copii", a spus Heyns.

Heyns a spus că șarpele ar fi intrat probabil în proprietate în căutare de hrană, apă și adăpost. ”Probabil, când a văzut prima mișcare, a încercat să scape în cea mai apropiată ascunzătoare, care era bradul de Crăciun”, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel