Un experiment viralizat pe TikTok are o explicație foarte simplă. „De unde știe oglinda ce obiect se află în spatele unei foi de hârtie“ / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Mai multe videoclipuri cu oglinzi care reflectă diferite obiecte aflate în spatele unor hârtii s-au viralizat pe TikTok în ultimele zile.

Un experiment în oglindă aparent simplu, dar extrem de enigmatic, a devenit viral pe TikTok și alte platforme video. Dacă așezi o foaie de hârtie pe o oglindă și plasezi un obiect în spatele ei, pe măsură ce schimbi perspectiva, obiectul va apărea în oglindă, chiar dacă este separat de oglindă de o bucată de hârtie. Unii utilizatori de TikTok s-au întrebat: „De unde știe oglinda că este acolo?” , conform IFL Sceince.

@salabonce #stitch with @baileycaviness12 this just blowed my mind i still don’t understand #fyp #foryou #4upage ♬ original sound - Sal Styles

În ciuda faptului că sunt un obiect comun, oglinzile stârnesc multă curiozitate în rândul oamenilor. Prima greșeală pe care o putem face este să presupunem că oglinzile se rotesc la stânga și la dreapta. Facem asta pentru că suntem o specie care a evoluat uitându-ne la alții. Când ridicăm mâna dreaptă în oglindă, omologul pare să ridice stânga. Totuși, nu este vorba de mâna stângă, ci tot de dreapta.

În realitate, o oglindă întoarce lucrurile pe dos, la fel ca în cazul mănușilor care sunt concepute special pentru fiecare mână. Dacă le întoarceți pe dos, o mănușă pentru mâna stângă s-ar potrivi cu mâna dreaptă și invers. Asta face oglinda: creează o versiune din interiora lumii.

Așadar, cum răspundem la întrebarea: „De unde știe oglinda că este acolo?”

Odată ce lumina întâlnește oglinda, se reflectă spre ochii noștri cu același unghi. Aceasta va crea o imagine virtuală în interiorul oglinzii. Atâta timp cât există o cale între obiect și ochii noștri, care lovește oglinda cu același unghi, atunci imaginea acelui obiect va apărea „în interiorul” oglinzii.

Oglinzile sunt obiecte fascinante și, deși sunt „simple”, au în spate extrem de multă știință.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel