Un bărbat cu Alzheimer a uitat că este căsătorit. ”Este sfâșietor”. Gestul copleșitor făcut față de femeia ce i-a fost alături

Pixabay
Pixabay

Un bărbat ce suferă de Alzheimer a uitat că este căsătorit. Ce a urmat. 

Un bărbat ce suferă de Alzheimer și-a cerut în căsătorie, a doua oară, propria soție. 

Într-o zi de sâmbătă din decembrie 2020, în timp ce Lisa și Peter Marshall stăteau îmbrățișați pe canapea, uitându-se la show-ul lor de televiziune preferat, Peter a întrebat-o pe Lisa dacă dorește să se căsătorească cu el. Ceea ce Peter, în vârstă de 56 de ani, nu își amintea era faptul că cei doi erau deja căsătoriți, relatează CNN

Peter a fost diagnosticat cu Alzheimer, o formă ce s-a dezvoltat mai rapid, în urmă cu 3 ani. După diagnostic au venit și pierderile de memorie ale bărbatului, chiar și cele care țineau de soția sa. A uitat despre cum s-au întâlnit prima oară, despre momentele în care se țineau de mână sau atunci când s-au sărutat pentru prima dată. Printre momentele pierdute de memoria sa afectată de boală se numără și nunta lui și a soției sale. 

„Este sfâșietor. Ne-am făcut împreună noi amintiri, dar tot doare, pentru că mi-aș dori să îl întreb despre amintirile noastre. Vreau să îmi amintesc împreună cu el, dar Peter nu își mai amintește nimic acum, nu mai spun de ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 20 de ani”, a declarat Lisa, în vârstă de 54 de ani, pentru CNN

12 ani de căsătorie

Cuplul este împreună de 12 ani și s-au întâlnit prima dată în calitate de vecini în Harrisburg, Pennsylvania. Ambii se aflau la acea vreme în mariaje diferite și erau ocupați cu creșterea copiilor, dar s-au împrietenit și au rămas apropiați până ce familia lui Peter s-a mutat în Conneticut. După un an în care nu și-au vorbit, cei doi au reluat legătura după ce au descoperit că ambii trec prin procese de divorț. După o singură întâlnire romantică în Harrisburg, cei doi au devenit de nedespărțit și au rămas într-o relație de 8 ani la distanță, până ce copiii lor au plecat la colegiu. 

Lisa a descris relația lor ca o poveste furtunoasă de dragoste. Când a fost întrebată ce iubește cel mai mult la soțul ei, aceasta și-a ținut cu greu lacrimile. 

„Modul în care mă iubește. Este atât de bun și blând, flirtează și este atât de amuzant și romantic. Mereu a fost foarte pasional când a venit vorba de relația noastră. Când a venit vorba de mine”, a povestit Lisa. 

În 2009 Lisa s-a mutat în Conneticut și cuplul s-a căsătorit. 

Boala a evoluat sub ochii soției

Cu timpul ceva s-a schimbat la soțul său, iar primele semne au apărut când Peter își uita cheile sau telefonul. Cu timpul acesta a uitat cine este soția sa și de fiecare dată când conduceau spre casă îi dădea indicații și îi prezenta casa când intrau înăuntru. 

În decembrie 2020 cei doi se uitau la un serial. Scena unei nunți a făcut-o pe Lisa să plângă, iar Peter i-a propus să o facă și ei. 

„Să o facem”, i-s zis Peter.

„Să facem ce?”, i-a răspuns Lisa nedumerită. 

Atunci Peter a cerut-o de soție pentru a doua oară cu un zâmbet imens pe chipul său. Aceștia le-au trimis copiilor un video cu fericitul moment al cererii în căsătorie, iar tinerii i-au încurajat să își reînnoiască jurămintele. Astfel cei doi au putut să își creeze noi amintiri împreună. 

Un tratament aprobat pentru Alzheimer

Noul tratament a fost aprobat de organele de reglementare din Statele Unite ale Americii, deschizând astfel drumul către aprobarea în Uniunea Europeană sau chiar la scară mai largă. Aducanumab vizează cauza celei mai comune forme de demență, boala Alzheimer, nu doar simptomele.

Astfel, noul medicament vizează proteina amiloid care formează congestii anormale în creierele persoanelor care suferă de Alzheimer și care pot distruge celulele și pot provoca demența. Printre problemele comune generate sunt: probleme de memorie și de gândit; probleme de comunicare; confuzie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel