Un adolescent din Bihor a murit la crosul dedicat Zilei Naţionale

cros
cros

Crosul organizat miercuri de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean cu ocazia Zilei Naţionale a României în Parcul I.C. Brătianu s-a terminat cu o tragedie, după ce un concurent a murit, informează eBihoreanul.

Autor: Adi Stroescu

crosÎntr-o conferinţă de presă susţinută joi, directorul DJST Bihor, Sorin Buhaş, a anunţat că unui adolescent provenit de la Şcoala Generală din Budoi, care a concurat în cadrul probei de 16-17 ani, i s-a făcut rău la 10 minute după terminarea cursei de 1.200 de metri. Potrivit lui Buhaş, ambulanţa care era la locul competiţiei i-a acordat primul ajutor băiatului şi l-a transportat la Spitalul Municipal Gavril Curteanu, unde, după aproximativ o oră, a decedat.

Horvath Daniel avea 16 ani şi a aparticipat alături de alţi 13 elevi veniţi de la şcoala din Budoi împreună cu profesorul lor, Zetokha.

"Este un eveniment tragic, ne pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat. În experienţa noastră de 21 de ani, de când Direcţia organizează aceste competiţii, nu am avut de-a face cu o asemenea tragedie. Ne aşteptăm la o anchetă, inclusiv din partea Agenţiei Naţionale pentru Sport, care să analizeze activitatea direcţiei, dar vreau să vă spun că noi, ca organizatori, am luat toate măsurile prevăzute de lege pentru organizarea concursului. Am asigurat ambulanţa la locul desfăşurării întrecerii, am cerut participanţilor şi celor care îi însoţesc la concurs să aibă permisiunea medicului de participare la întreceri", a declarat Buhaş.

Acesta a mai precizat că băiatul decedat avea adeverinţa de participare la concurs, eliberată de un medic, cum că este apt. Ulterior, s-a descoperit faptul că de fapt Horvath suferea de mai multă vreme de astm bronşic.

"Poliţia nu a fost încă sesizată de moartea acelui copil, dar în funcţie de rezultatul necropsiei, în cazul în care există suspiciuni de moarte suspectă, vor întreprinde cercetări pentru stabilirea circumstanţelor în care a murit", a declarat inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Concursul s-a desfăşurat miercuri în Parcul I.C. Brătianu, cu participarea a aproximativ 300 de concurenţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel