Urmărește emisiunea live


UDMR va vota moţiunea de cenzură. Kelemen Hunor: Nu ne interesează guvernarea

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că partidul său va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, dacă se va ajunge la asumarea angajării pentru alegerea primarilor în două tururi. 

"După anunţul premierului, aşteptăm să vină în Parlament cu scrisoarea de angajare a răspunderii şi apoi este obligatoriu să existe o moţiune de cenzură din partea celor care nu sunt de acord nici cu procedura şi nici cu conţinutul procedurii. Noi de la bun început am spus că nimeni nu poate să ne ceară ceva care este împotriva intereselor comunităţii. Deci, noi nu am susţinut alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi am spus că vom face tot ce ne stă în putinţă prin mijloacele parlamentare de a nu schimba regulile jocului în 2020, cu câteva luni înainte de alegerile locale. De aceea, în cazul angajării, singura posibilitate să nu intre în vigoare legea este dărâmarea guvernului şi asta se poate face prin moţiune de cenzură. Din punctul nostru de vedere, va fi o moţiune de cenzură şi vom vota moţiunea de cenzură în momentul când va fi dezbătută în Parlament şi votată. Nu există nicio supărare, nu suntem în conflict cu nimeni, poziţia noastră era cunoscută şi în momentul în care am semnat acel acord de susţinere a Guvernului PNL", a spus Kelemen Hunor, conform Agerpres.

Discuţie cu Orban înainte de şedinţa de Guvern

"Pe mine m-a sunat Ludovic Orban, am vorbit cu el înainte de a începe şedinţa de guvern. Mi-a zis ce urmează să facă, eu i-am spus că am înţeles şi i-am spus că dacă va exista posibilitatea să depunem o moţiune de cenzură, vom depune şi vom şi vota. Asta este viaţa", a subliniat preşedintele UDMR.

"UDMR nu vrea la guvernare"

"Dacă pică guvernul, se deschide procedura constituţională spre alegerile anticipate, dar până la alegerile anticipate mai e mult de mers. (...) Următorul guvern îl va face acel premier pe care îl va desemna preşedintele. Pe noi nu ne interesează în acest moment guvernarea. Bănuiesc că va fi tot guvern liberal. Dacă trece... Eu nu ştiu dacă trece. Deşi eu nu merg aşa departe şi nu vreau să fac speculaţii. În acest moment eu vorbesc despre primul pas. În cazul angajării răspunderii, primul pas este moţiunea de cenzură. Dacă trece moţiunea de cenzură, sigur, se deschide o altă procedură, dar atunci trebuie să discutăm despre acest lucru. Mingea va fi pe terenul preşedintelui, nu pe terenul partidelor politice", a conchis preşedintele UDMR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel