UDMR, indignată și dezamăgită de Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a luat joi o decizie care a deranjat profund UDMR Covasna. 

"Suntem profund indignați și suntem dezamăgiți de gândirea democratică a șefului statului Klaus Iohannis, care, prin această decizie a sa, a ofensat toți maghiarii din Transilvania și toți democraticii români", se arată într-un comunicat de presă al UDMR Covasna, potrivit Agerpres

Sursa citată mai menționează: "Convingerea noastră este că nu se pot contesta meritele lui Laszlo Tokes în schimbarea epocii și istoria nu se poate rescrie. Nu se poate nega faptul că Laszlo Tokes s-a aflat la originea izbucnirii Revoluției din 1989, la Timișoara, și că rolul istoric pe care l-a jucat în declanșarea schimbării regimului a fost unul determinant. Dacă n-ar fi existat Laszlo Tokes, nu ar fi existat Revoluția. Dacă n-ar fi existat Revoluția, nu ar exista democrație. Dacă nu există democrație, nu ar exista nici șef de stat ales pe cale democratică". 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că a decis să-i retragă lui Laszlo Tokes această distincție, la propunerea Consiliului de Onoare a Ordinului 'Steaua României'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel