UDMR contrazice PSD. Măsurile propuse pentru salvarea TVR

Liderul deputaților UDMR contrazice PSD în măsurile pe care le-a găsit pentru TVR. 

"Sub aspect financiar, pentru problemele actuale cu care se confruntă TVR, nu reprezintă o soluţie reală propunerea formulată de senatorul PSD şi care a fost respinsă, marţi, în Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor. UDMR nu a sprijinit modificarea legislativă, deoarece considerăm că separarea funcţiilor de director general şi cea de preşedinte, în Consiliul de Administraţie, nu ar soluţiona problemele financiare ale Televiziunii Române. Stingerea datoriilor instituţiei către stat, o reorganizare eficientă, respectiv intrarea în insolvenţă sunt soluţii mult viabile în vederea redresării financiare a TVR", precizează Mate Andras Levente, liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres. 

Propunerea legislativă a PSD pentru modificarea şi completarea Legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune a primit marţi raport de respingere de la Comisia pentru cultură a Camerei Deputaţilor.

[citeste si]    

Deputaţii au votat raportul de respingere asupra proiectului de lege cu 13 voturi 'pentru', 12 'împotrivă' şi două abţineri. Prin acest proiect se propune separarea funcţiei de preşedinte al consiliului de administraţie de cea de director general al SRR şi SRTv şi incompatibilităţi pentru membrii consiliilor de administraţie, cum ar fi să renunţe să facă parte din partide sau din structurile de conducere ale organizaţiilor sindicale. PNL nu a susţinut proiectul de lege, menţionând că prin iniţiativa legislativă nu se schimbă situaţia din cele două instituţii. Votul final va fi dat de plenul Parlamentului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel