EXCLUSIV  Tudor Cârstoiu, de ce a ieșit la marșul „Împreună pentru siguranța femeilor!" - SEMNAL

Rodica Mitu / 21 oct 2018 / 16:58 Salveaza PDF Comentarii
Facebook / Tudor Cârstoiu
Descriere foto: Facebook / Tudor Cârstoiu

Tudor Cârstoiu, activist civic, a participat la marșul „Împreună pentru siguranța femeilor!", trăgând astfel un semnal de alarmă.

Marşul, organizat de Reţeaua pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor, care include peste 20 de ONG-uri, s-a desfășurat sâmbătă. Prin acest eveniment, s-a arătat solidaritate față de toate femeile care au fost sau sunt nevoite să supraviețuiască violenței.

„Pentru mine, adevărata problemă a familiei este violența domestică. În cele mai multe cazuri, aceasta este împotriva femeilor. De asta am ieșit la marșul „Împreună pentru siguranța femeilor!", a spus Tudor Cârstoiu pentru DC News. „O mare parte din bărbați consideră că, în anumite circumstanțe, violul are o scuză. Niciodată, violul nu poate avea o scuză. Este foarte important să depășim această gândire", a declarat acesta.

„E un semnal”

„Am văzut sâmbătă oameni care au venit să apare drepturi. Am observat că erau și mulți bărbați, ceea ce e extraordinar. Este un semnal pe care îl dau prin gestul lor și care trebuie dus mai departe. România face pași mici, dar siguri pe acest palier. Ușor-ușor, violența domestică se va reduce. Nu se va întâmpla peste noapte, însă pasul a fost făcut", a mai declarat, pentru DC News, Tudor Cârstoiu.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26