Trei nume pentru înlocuirea lui Zgonea. Alegeri în PSD

Parlamentarii PSD stabilesc, marți, cine îl va înlocui pe Valeriu Zgonea la șefia Camerei Deputaților. Propunerea va fi validată, miercuri, de Biroul Permanent Național.

Surse din interiorul grupului de la Camera Deputaților au declarat pentru DCNews că au de ales dintre trei nume, care au rezultat după consultările din partid.

Victor Ponta pare a întruni cea mai largă susținere. Florin Iordache se bucură de simpatia colegilor, care au apreciat implicarea sa în elaborarea statutului și prestația de la Congres, când a coordonat, alături de Codrin Ștefănescu, comisiile forului conducere al PSD. Însă, Florin Iordache a declarat că nu va candida la președinția Camerei, împotriva lui Victor Ponta. Fostul premier este considerat cea mai bună variantă, pentru că poate obține voturi de la UNPR, ALDE și UDMR, în plen, dar și ca replică la mandatul lui Zgonea. Deputații PSD sunt nemulțumiți de lipsa de reacție a lui Valeriu Zgonea la ceea ce ei consideră abuzuri împotriva libertăților cetățenești și a drepturilor omului. În acest sens, ar dori un președinte al Camerei care să reacționeze la fel ca Tăriceanu, președintele Senatului, au declarat sursele citate.

A treia propunere va fi Mihai Tudose, , care ar fi susținut de apropiați ai lui Valeriu Zgonea. Ipoteza acestei mișcări este susținută de afirmațiile făcute de valeriu Zgonea la CExN, care a spus că nu dorește președinția partidului, propunând-ul ca înlocuitor al lui Dragnea pe Mihai Tudose. Propunerea a stârnit rumoare în Comitetul Executiv, iar Ponta a făcut trimitere, într-o primă etapă, la ofițerul acoperit, care ar fi vicepreședinte PSD și fosdt ministru în guvernul său. Aluzia la Tudose era transparentă, dar, ulterior, Ponta a revenit și a spus că mesajul îl viza...pe soțul Alinei Gorghiu, Lucian Isar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel