Traseul unei autostrăzi, MODIFICAT. Ce spune Șova

Ministrul Transporturilor, Dan Șova, a anunțat că traseul unei autostrăzi va fi modificat. Anunțul vine la doar o zi după ce premierul a anunțat că lucrările pentru autostradă vor fi reluate din toamnă. 

Este vorba despre traseul Autostrăzii Transilvania. Autorităţile nu vor mai construi bucata de drum de la Târgu Mureş la Braşov, ci vor lega autostrada de Coridorul IV, pe la Turda. Iniţial, Autostrada Transilvania pornea de la Borş şi trecea prin Cluj, Târgu Mureş, Sighişoara şi Braşov. Acum, Guvernul vrea să lege şoseaua de Coridorul IV.

"S-a renunţat la acel traseu, de la Târgu Mureş la Sighişoara şi Braşov, în schimb autostrada va coborî de la Turda  spre Sebeş, pentu a se uni cu Coridorul IV", a explicat Dan Şova, ministrul Transporturilor, potrivit Digi 24. 

VEZI și: Boagiu susţine că UE va plăti autostrada Transilvania

La Autostrada Sebeş-Turda, lucrările vor începe peste 10 zile. Ministrul Transporturilor a semnat ordinul de demarare a lucrărilor pe două din cele patru tronsoane. "Finantarea celor patru loturi din Sebeş-Turda va fi asigurată din fonduri europene 85% şi 15% contribiţie naţională”, a spus Dan Şova.

Premierul Victor Ponta spunea că "Autostrada Transilvania nu a fost inclusă în planul de dezvoltare a infrastructurii rutiere care se poate face din fonduri europene, aşa încât soluţia sunt fondurile naţioanle. Avem un surplus de încasări de la acciza şi celelate domenii şi putem din toamna să reluam lucrările". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel