Boagiu susţine că UE va plăti autostrada Transilvania

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, anunţă că toate tronsoanele autostrăzii Transilvania vor fi suportate de UE. Construcţia va începe cu segmentul Gilău - Nădăşel din judeţul Cluj, iar contracul cu Bechtel va fi renegociat în lumina noilor surse de finanţare.

"Decizia de a elibera zona Clujului de un contract absolut păgubos pentru România, cel cu Bechtel, şi de a continua lucrările într-un alt regim, economisind şase miliarde de la bugetul statului, arată că unde există voinţă pentru cheltuirea eficientă a banului public lucrurile se pot realiza. Vreau să vă dau o veste bună, pe care nu o ştia nici primul-ministru. Ca urmare a negocierilor purtate cu colegii din Comisia Europeană, pe reţeaua TEN-T, tronsoanele de pe Autostrada Transilvania au fost acceptate spre a fi finanţate din fonduri europene. Este vorba de toate tronsoanele, tot ce înseamnă Autostrada Transilvania. Putem discuta ca membru cu drepturi depline în UE cu fruntea sus despre tronsoanele noastre de drumuri naţionale şi autostrăzi, fără să se mai spună că «aveţi o autostradă care vă face de râs»", a spus Boagiu, informează Gândul.

După tronsonul Gilău - Nădăşel va urma porţiunea Comarnic-Braşov-Făgăraş va fi construită tot prin fonduri europene. Construcţia va începe abia în 2014, pentru că abia atunci se aprobă viitorul buget al UE, iar autostrada Transilvania va deveni eligibilă. "Includerea Autostrăzii Transilvania în reţeaua TEN-T înseamnă că ea devine eligibilă pentru fonduri UE. Fondurile vor fi însă disponibile în următorul exerciţiu bugetar al UE, respectiv pentru perioada 2014-2020".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel